Şanlıurfa'da kahvehaneciler kazan kaldırdı !

TAKİP ET

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren kahvehaneciler, İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanan kahvelerde oyun oynanamasına tepki gösterdi. Bir araya gelen kahveciler, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Haliliye’de kahvehanede bir araya gelen dükkan sahipleri, AK Parti İl Başkanı ile görüşmek istedi. Emniyet güçleri, toplanan kalabalığı dağıtmak istedi. Vali Abdullah Erin ile görüşme yapan oda başkanı ve üyeler, sorunları dile getirdi.

Bir yıldır kapalı olan dükkanlarını, büyük bir hevesle açtıklarını ancak oyunların yasaklanması ile büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını dile getiren kahvehaneciler oyun oynanmazsa para kazanamayacaklarını ifade etti. Kahvehanelerde gerekli temizliği yaparak sosyal mesafa kuralına da dikkat ettiklerini söyleyen esnaf bu konuya çözüm üretilmesini talep etti.

"BİR YILDIR EVİMİZE EKMEK GÖTÜREMİYORUZ"

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kahveciler Odası Başkanı Murat Tuzcu; " Bir yıldır kapalıyız evimize ekmek götüremiyoruz Kahveci esnafımız mağdur, Urfa'da 500 tane kahve var. Yanlarında 5’er kişi çalışmış olsa bu sayı 2 Bin 500 kişiyi buluyor. Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaptı ve her taraf açıldı. Kıraathaneler de açıldı, bizde temizliğimizi yaptık ve sosyal mesafeyi koruyarak hizmet vermeye başlayıp, normal hayata döndük. Bu defa valilikten bir yazı geldi, ‘kahvelerde oyun yok’ diye. Oyun yoksa kıraathaneler neden açıldı?

"NORMAL HAYATA DÖNMEK İSTİYORUZ"

Yaklaşık 1 yıldır kapalıyız, bizde normal hayata dönmek istiyoruz. Geçen hafta Antalya’daydım, her taraf açık, yüzme havuzu açık, sauna açık, eğlence sektörü açık. Bizde normal hayata dönmek istiyoruz. Eğer kahveler açılmayacaksa bize desinler açılmayacak, bizler de gidip başımızın çaresine bakalım. Çünkü biz işçilerimize artık ne söyleyeceğimizi bilmiyoruz” ifadelerine yer verdi.