Şanlıurfa'da kız öğrencilerin yurt protestosu

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yurtları değiştirilen kız öğrenciler yurt önünde protestoda bulundu. Yurt önüne inen kız öğrenciler, yönetimi protesto etti.

EĞİTİM -  Şanlıurfa’da yurtları değiştirilen kız öğrenciler yurt önünde protestoda bulundu. Yurt önüne inen kız öğrenciler, yönetimi protesto etti.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Mehmet Akif İnan Erkek Öğrenci Yurdu'nun, taşıyıcı kolonlarının çürümesi nedeniyle yurtta kalan erkek öğrenciler tahliye edildi. Tahliye edilen 180 erkek öğrenci kız öğrencilerin kaldığı KYK'ya bağlı Refahiye Mahallesi'ndeki 265 kişilik yurda taşınması kararı alındı. 265 kız öğrenci ise Osmanbey Kampüsü'nde bulunan Hacer Ana Kız Yurdu'na gönderilmesi kararlaştırıldı.

Alınan karar üzerine yurt binasının önüne inen kız öğrenciler tepkilerini dile getirdi. Tepki üzerine olay yerine Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren ile Yurt Müdürü Nazlı Nigar Tiyenç, öğrencileri sakinleştirdi.

Burada öğrencilere yönelik bir açıklama yapan Müdür Halil Eren, şunları söyledi:
“Mehmet Akif İnan Erkek Öğrenci Yurdu'nun yurt müdürü bize aşağı bodrum katında bir tadilat olması gerektiğini, onunla ilgili bir çalışma yapmamızı istedi. Tadilat nedir diye gidip bakayım dedim. Gittim baktım, taşıyıcı kolanlar taşıyıcılık özelliğini kaybetmiş. 
Eski bir bina, 50 yıllık. Hemen akabinde Çevre Şehircilik Müdürlüğü'nden ve teknik elemanlar getirdim.

O kolonların taşıyıcılık özelliğini kaybettiğini ve hemen oranın tahliye edilmesi gerektiğini söyledi. Hızlı bir şekilde teknik ekiplerden rapor aldım. Raporda hemen oranın tahliye edilmesi gerekiyor. En ufak bir şeyde orası hemen yana yatar. Tahliye kararına vardık, çünkü insan önemli. Bu yüzden böyle bir karar aldık.?
 

yurt protestosu egitim haberleri kız yurdu yurt haberleri kyk