Şanlıurfa'da AMATEM'e giden madde bağımlıları tedavi olamıyor mu?

TAKİP ET

Şanlıurfa'da, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezine (AMATEM) giden madde bağımlılarının tedavi olmadan geri döndüğü iddia edildi. AMATEM'de sadece bir doktorun bulunduğunu belirten HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, 'Günde yaklaşık 60 uyuşturucu bağımlısının tedavi amacıyla gittiği AMATEM'de tek doktor olduğu için sadece 20 kişinin tedavisiyle ilgilenile biliniyor' dedi. Sürücü, iddiaları TBMM'ye taşıyarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.

“2 milyon 500 bin nüfuslu Şanlıurfa’nın AMATEM’inde sadece 1 doktor bulunuyor. Bu durum ise çocuklarını uyuşturucudan kurtarmaya çalışan aileleri ve tedavi olmak isteyen bağımlıları ciddi düzeyde mağdur ediyor” diyen HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, bu iddiaları meclise taşıdı.

İddiaya göre AMATEM’de doktor yetersizliğinden dolayı tedavi olmak isteyen madde bağımlılarına yeterli düzeyde hizmet verilemiyor. 

Sürücü, “Günde yaklaşık 60 uyuşturucu bağımlısının tedavi amacıyla gittiği AMATEM’de tek doktor olduğu için sadece 20 kişinin tedavisiyle ilgilenile biliniyor Diğerleri ise geri gönderiliyor. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında Şanlıurfa AMATEM’e daha fazla doktorun görevlendirmesi elzemdir” diyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazı soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

“1. Şanlıurfa AMATEM’de sadece 1 doktor bulunduğu iddiası doğru mudur? 

2. Şanlıurfa AMATEM’e doktor ataması yapılacak mıdır? 

3. Şanlıurfa AMATEM kaç kişilik kapasiteye sahiptir? 

4. AMATEM için ek bina yapmayı planlıyor musunuz? 

5. Şanlıurfa’da kayıtlı kaç uyuşturucu bağımlısı vardır? 

6. Uyuşturucu bağımlılarının yaş ve cinsiyet dağılımı nedir? 

7. Konu hakkında kamuoyuna bir açıklama da bulunacak mısınız?”