Şanlıurfa'da milyonların gömüldüğü proje meclise taşındı

TAKİP ET

Ajans Balıklıgöl'ün gündeme getirdiği Karaköprü Yaşam Parkındaki sorunlar meclis gündemine taşındı. HDP Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin, 'vizyon proje' olarak lanse edilen park için meclise soru önergesi sundu. Maçin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması talebiyle sunduğu soru önergesinde 'Halkın parasının savrukça kullanılması hakkında Karaköprü Belediyesi'ne soruşturma açıldı mı' dedi.

Karaköprü Belediyesi tarafından Doğukent Mahallesinde yapılan ve milyonların harcandığı öne sürülen ‘Yaşam Park’ Türkiye Büyük Millet Meclisine taşındı. Parktaki sorunları meclise soru önergesi sunan HDP Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin, çürümeye terk edilen park için “Belediye bütçesi ile hayata geçirilen bu projenin akıbeti halkın vergilerinin akıbeti demektir” dedi.



SORUMLULAR HAKKINDA İŞLEM YAPILDI MI?

Maçin’in, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması talebiyle meclise sunduğu soru önergesi şöyle:

“1. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karaköprü Belediyesi’nden projenin neden tamamlanmadığına dair bilgi talep etti mi? 

2. Karaköprü Yaşam Parkında tamamlanmış kısmında meydana tahribatın sorumluları hakkında herhangi bir işlem yapıldı mı?

3. Halkın parasının savrukça kullanılması hakkında Karaköprü Belediyesi’ne soruşturma açıldı mı? Açıldı ise soruşturma hangi aşamadadır?

4. Projenin acilen tamamlanması konusunda Karaköprü Belediyesi’ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından destek sunulacak mı? Sunulacak ise desteğin kapsamı ne olacak?”