Şanlıurfa'da simit 3, tepsi pişirme 4 liraya yükseldi

TAKİP ET

Şanlıurfa'da ekmeğe yapılan son zam pazartesi gününden itibaren yürürlüğe giriyor. Yeni zamla birlikte simit 3 liraya tepsi pişirme ücreti ise 4 liraya yükselecek. 1 şiş patlıcan pişirme ücreti ise 3 lira olacak.

Un, maya, işçi yevmiyeleri ve odun… Girdi maliyetlerinin artması ekmeğe zammı kaçınılmaz kıldı. Şanlıurfa Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası zam kararı aldı.

Şanlıurfa’da ekmeğe yapılan son zamlar 13 Haziran Pazartesi gününden itibaren resmen yürürlüğe girecek. Buna göre, 2,5 lira olan tırnaklı, lavaş ve somun ekmeğinin fiyatı yüzde 20 artışla 3 lira olacak. Simit ve boğaca fiyatları da aynı oranda artacak. 

Şanlıurfa'da ekmek zammı yürürlüğe girdi mi?


Şanlıurfa’da pişirme ücretleri ne kadar oldu?

Ancak fırıncılar odasının zam kararı sadece ham maddesi un olan ürünlerle sınırlı kalmadı. Pişirme ücretlerine de daha önce olduğu gibi yine zam yapıldı. 5 lira olan çömlek pişirme ücreti yüzde 100 artarak 10 lira oldu. Daha önce 2 lira olan tepsi pişirme ücreti de iki katına çıktı. Bir şiş patlıcanın pişirme bedeli 1 liradan 3 liraya yükseldi.

13 Haziran Pazartesi gününden itibaren geçerli olacağı belirtilen ekmek zammının ardından fiyatlar şu şekilde güncellenecek: