Şanlıurfa'da siyasiler bunu konuşuyor: Kimse inkar edemez

TAKİP ET

Şanlıurfa'da siyasi kulisler, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş'u konuşuyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Eyyübiye'deki açılışına Belediye Başkanı Mehmet Kuş'un katılmaması farklı yorumlara neden oldu. Bu açılıştan bir gün sonra ise Eyyübiye Belediyesi'nin temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün katılmaması da dikkatlerden kaçmadı. Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, bu durumu 'Aynı partinin belediye başkanları entegre olup, koordine olup Urfa'ya hizmet etmeleri gerekirken, belediye başkanları birinin gittiği törene diğeri gitmiyor' diyerek eleştirdi.

Şanlıurfa’da kulisler, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’u konuşuyor. İki isim arasında gerginlik yaşandığı ve bir araya gelmemek için çaba gösterdikleri iddia ediliyor. 

BEYAZGÜL, TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILMADI

Eyyübiye Belediyesi, 13 Mart Cumartesi günü Süleyman Şah Gençlik Merkezi’nin temel atma törenini gerçekleştirdi. İlçede yapılan ‘devasa’ gençlik merkezinin açılışına AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat ve AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Kübra Dörtkardeş gibi partinin üst düzey isimleri de katıldı. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kendisi gelmeyerek Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan’ı yolladı. 



EYYÜBİYE’DEKİ AÇILIŞTA KUŞ YOKTU

Süleyman Şah Gençlik Merkezinin temel atma töreninden bir gün önce ise Eyyübiye’de başka bir tören vardı. Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı Mahallesinden geçen bin metrelik yol için yıkım töreni gerçekleştirdi. Kentte tıkanan yollara yönelik çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin Eyyübiye İlçesindeki yıkım törenine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un katılmaması da dikkat çekti. Törene, Kuş’un yerine Eyyübiye Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Kenan Kayral katıldı.



Kulislerde Beyazgül ve Kuş’un arka arkaya gerçekleşen açılış törenlerine katılmaması farklı yorumlara neden oldu.

“BİRİNİN GİTTİĞİ TÖRENE DİĞERİ GİTMİYOR”

Saadet Partisi İL Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz da, bugün düzenlediği basın toplantısında AK Partililer arasında birlik ve beraberlik olmadığını savundu. Toplantıda “Hizmet ve icraat yok” diyen Yanmaz, şöyle konuştu: “Niye yok? Çünkü kendi aralarında birlik ve beraberlik yok. Urfa’da bir iktidar partisinin kongresi yapılıyor, iktidar partisinin kongresine milletvekilleri gelmiyor. Urfa’da belediye başkanları birbirleriyle konuşmuyor. Aynı partinin belediye başkanları entegre olup, koordine olup Urfa’ya hizmet etmeleri gerekirken, birinin gittiği törene diğeri gitmiyor. Tabiri caizse, Şanlıurfa’da AKP kaynayan bir kazan. Bunu kimse inkar edemez.