Şanlıurfa'da sözleşme isteyen işçilere 'sürgün' iddiası

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde çalışan 3 bin 500 işçi, 8 aydır sözleşme beklerken, 'sözleşmemiz neden yapılmıyor' diye sordukları iddia edilen 2 işçinin, hayvan barınağına 'sürgün' edildikleri ileri sürülüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde çalışan sürekli işçi statüsündeki 3 bin 500 kişi, yaklaşık 8 aydır toplu iş sözleşmesi bekliyor. İddiaya göre, pandemi döneminde İŞKUR üzerinden girişleri yapılan çoğu işçinin aylık sadece 10 gün sigorta primleri yatıyor.

AYDINLIK: İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ YORULMUŞ

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık da geçtiğimiz günlerde işçilerin sözleşmelerinin yapılmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesini eleştirmişti. “Bu işi bu kadar uzatmanın anlamı nedir bilmiyorum” ifadesini kullanan Aydınlık, “Oturup bir masa etrafında anlaşıp, hayırlı olsun denilecek ama mesele işçiye gelince bu olmuyor. Büyük firmalara, büyük şirketlere ödenmesi gereken faturalar çatır çatır ödeniyor. Bizatihi bende bu konuyla alakalı çok sayıda telefon ve mesaj alıyorum. Daimi işçi kardeşlerimiz artık yorulmuşlar” demişti.

2 İŞÇİNİN GÖREV YERLERİ DEĞİŞTİ İDDİASI

Sendika ile belediye arasında Ocak ayında başlayan görüşmeler henüz sonuçlanmadı. Aylardır sözleşme bekleyen bazı işçilerin tepkilerini ortaya koydukları gerekçesiyle görev yerlerinin değiştiği iddia ediliyor. Fen İşleri Daire Başkanlığında görevli bir operatör ile bir kamyon şoförünün sözleşme yapılmadığı için belediyeyi eleştirdikleri ve bir süre sonra da görev yerlerinin değiştirilerek hayvan barınağında görevlendirildikleri ileri sürülüyor.

DEMİR: GÖREVE DAVET EDİYORUM

Gelecek Partisi Eyyübiye İlçe Başkanı Mahmut Demir, “Emekçinin hakkını vermeyenlerin memleketin ufku ile ilgili projesi olamaz” diyor. Demir, “8 Aydır sözleşme imzalamayan 3 bin 500 belediye personeli için, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini göreve davet ediyorum. Adalet şiarı ile yola çıkanların adaletsiz tutumları memleket adına kabul edilir bir durum değildir” şeklinde konuştu.