Şanlıurfa'da Tanal'a hakaret eden şube müdürüne ceza

TAKİP ET

CHP'li vekil Mahmut Tanal'a sosyal medyada hakaret eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi personeli hakkında mahkeme kararını verdi. Tanal'ın şikayeti üzerinden açılan davada söz konusu belediye personeli adli para cezasına çarptırıldı. Tanal, bunun üzerine tazminat davası da açtı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ise Tanal'a hakaret eden personel hakkında disiplin soruşturması başlattı.

CHP’li Tanal’ın “Oğlun ne iş yapıyor” sorusuna “Kızın ne iş yapıyor” şeklinde yanıt veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün sosyal medyadaki bu paylaşımının altına, Tanal’a hakaret içeren yorumlar yapan belediye personeli hakkında açılan dava sonuçlandı. CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın şikayeti üzerine Ankara 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde şube müdürlüğü görevini yürüten Ali Ferhat T. adli para cezasına çarptırıldı. Tanal, bu kararın ardından Ali Ferhat T. hakkında tazminat davası da açtı.

Tazminat davası sürerken Tanal, şube müdürü hakkında disiplin soruşturması açılması talebiyle İçişleri Bakanlığı’na da şikayet dilekçesi verdi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de, personeli hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını Tanal’a resmi yazı ile bildirdi.