Şanlıurfa'da 'trafoyu sökmeyin' diyen çiftçi direğe tırmandı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da borcunu ödeyemediği için kolluk kuvvetleriyle birlikte trafoyu sökmeye gelen Dicle Elektrik ekiplerini görev çiftçiler, trafoya tırmandı. Çiftçi ile icra memuru arasında ilginç diyalogların da yaşandığı o anlar, trafoya çıkan çiftçi tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Trafolarının sökülmemesini isteyen çiftçiler, hasattan sonra borçlarını ödeyeceklerini söyledi.

Borcunu ödeyemediği için tarımsal sulamada kullandığı trafosunu sökmeye geldiler. Ekiplerin geldiğini görünce sökülmesini önlemek için trafonun bulunduğu direğe çıktılar.

Borçlu bir abonenin tarlasını sulamak için kullandığı trafoyu sökmeye giden elektrik şirketi ekipleri, ilginç bir manzarayla karşılaştı. Sökülmemesi için trafonun bulunduğu elektrik direğine tırmanan çiftçi, ekiplerin yaklaşması durumunda kendini aşağı atacağını söyledi. Haliliye’nin kırsal Doğanlı Mahallesinde yaşanan olayda bir başka kişi de yan taraftaki direğin üzerine tırmandı.

Bir çiftçi, trafoyu sökmek için gelenlere “Daha buğday biçmemişiz. Hasattan sonra borcumuzu ödeyeceğiz. 10 gün zaman istiyoruz. Yoksa buradan atlarım” dedi. Çiftçi ile icra memuru olduğunu söyleyen bir kadın arasında geçen ilginç konuşmalar da cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülere yansıdı.