Şanlıurfa'da Turizm Fakültesi kuruldu

TAKİP ET

Şanlıurfa'da Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kapatılan Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu yerine Turizm Fakültesi kuruldu.

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kapatılan Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu yerine Turizm Fakültesi kuruldu.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“2007 yılında kurulan Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulumuz, Harran Üniversitesi Senatosunun talebi, Yükseköğretim Kurulu'nun onayı, 23/01/2024 tarihli ve 8129 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Turizm Fakültesine dönüştü.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu göreve geldiğinden bu yana üniversitemizde akademik çalışmaların yanı sıra yeni fakülte ve bölümlerin kurulması yönünde çalışmalar başlatmıştı. Yapılan çalışmalar neticesinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kapatılan Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu yerine Turizm Fakültesi kuruldu.”

Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu: Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun

Üniversitede bir fakülte daha kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşadığını belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu;  “Üniversitemizin akademik anlamdaki gelişimini aralıksız olarak sürdüreceğiz.  Bilimsel çalışmalarımızı her geçen gün daha ileri seviyelere taşıyoruz. Turizm Fakültemizin öncülüğünde yapılacak akademik çalışmaların kadim uygarlıklara ev sahipliği etmiş şehrimizin turizm potansiyeline katkı sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca kurulan fakültemiz sayesinde hem eğitim kalitemiz artacak hem de başarılı öğrenciler için daha cazip hale gelecektir. Emeği geçen tüm yetkililere üniversitemiz adına çok teşekkür ederim. Turizm Fakültemizin ülkemize ve Şanlıurfa’mıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
 

şanlıurfa harran üniversitesi Turizm Fakültesi