Şanlıurfa'da uyuşturucu ve kadına şiddetin temelinde ailevi nedenler yatıyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da son zamanlarda kullanımı ve satışı hızla artan uyuşturucu madde kullanımı ile mücadele bütün alanlarda devam ediyor. Verilen mücadele sadece emniyet ve jandarma ile yapılmıyor. Bazı STK'lar da uyuşturucu madde ile mücadelede çalışmalar yürütüyor.

ŞANLIURFA - Şanlıurfa’da son zamanlarda kullanımı ve satışı hızla artan uyuşturucu madde kullanımı ile mücadele bütün alanlarda devam ediyor. Verilen mücadele sadece emniyet ve jandarma ile yapılmıyor. Bazı STK’lar da uyuşturucu madde ile mücadelede çalışmalar yürütüyor.

Şanlıurfa’da uyuşturucu madde ile mücadele vere STK’lardan biri olan TUMEF Şanlıurfa Şubesi, çalışmalarını Ajans Balıklıgöl’e değerlendirdi. Şanlıurfa’da sadece uyuşturucu madde ile mücadele ile kalmayan TUMEF Şanlıurfa Şubesi, doğaya, kadına ve hayvanlara karşı olan şiddet ile mücadele noktasında da çalışmalar yürütüyor.

‘UYUŞTURUCUDAN KURTULMAK İSTEYENLERE YARDIMCI OLUYORUZ’

Yapılan çalışmalar hakkında Ajans Balıklıgöl’e konuşan TUMEF Şanlıurfa Şube Başkanı Ahmet Çanak, “Burada uyuşturucuya bulaşmış ve bu illetten kurtulmak isteyenlere yardımcı oluyoruz. Tedavi olmaları için onlara yol gösteriyoruz. Bu anlamda profesyonel çalışan hastanelerde tedavi olmaları için yardımcı oluyoruz.” dedi.

‘ÇEVRE VE KADINA ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE VERİYORUZ’

Çalışmaları arasında sadece uyuşturucu madde ile mücadele olmadığına dikkat çeken Başkan Ahmet Çanak, “Kadına şiddet, çevreye karşı şiddet, hayvanlara karşı şiddete karşı faaliyetlerimiz var. Bu faaliyetlerimize aralıksız bir şekilde devam ediyoruz. Bu noktada çok olumlu tepkiler alıyoruz. Vatandaşlarımız bize destek oluyor. Bu da bize güç veriyor” diye konuştu.

‘KADINA ŞİDDET VAKALARI DAHA FAZLA GELİYOR’

Şanlıurfa’da mücadele verdikleri şiddet konuları en çok kadına şiddetin olduğuna söyleyen Ahmet Çanak, “Mücadele verdiğimiz şiddet konuları arasında en fazla kadına şiddet ile karşılaşıyoruz. Bunu takiben uyuşturucu, çevre ve hayvana şiddet geliyor. Bizlerde yasal çerçevede bunlar ile mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

Emin Özaslan uyuşturucu madde ile mücadelede yasal boşluğa dikkat çekti

KADINA ŞİDDETTE İŞSİZLİK DETAYI ÖNE ÇIKIYOR

Kadına şiddet vakalarını genel olarak aynı nedenlerden dolayı yaşandığını söyleyen Ahmet Çanak, “Kadına şiddet vakaları çok geliyor. Bu vakaların genelinde geçim sıkıntısı ve işsizlik ile karşılaşıyoruz. Eşler arasında genelde bu nedenle sorunlar yaşanıyor ve şiddet boyutuna gidiyor. Çoğu da ismini açıklamak istemiyor ama bu şikayetleri çok alıyoruz. Mahalle ve köylerde araştırmalar yapıyoruz.” dedi.

TOPLUMSAL OLARAK MÜCADELE ŞART

Başta gençler olmak üzere uyuşturucu madde kullanımının nedenlerine dikkat çeken Çanak, “Ailevi sıkıntılardan dolayı bunalıma giren gençlerimiz çok fazla. ‘Benim oğlum kızım yapmaz’ diyen ailelerin çocuklarında uyuşturucu kullanan çok kişi var. Tek emniyet ile olmaz. Emniyet zaten yakaladığını alıyor. Hepimizin toplum olarak mücadele etmemiz lazım. Bu bir iki kişiyle olabilecek bir şey değildir.

Bozan Doğan: Bağımlılığın Urfa'da hâlâ sorun olarak devam ettiğini görebiliyoruz

‘TEDAVİ SÜRECİNDE YÖNLENDİRİP TAKİBİNİ YAPIYORUZ’

Uyuşturucu başta olmak üzere bu şiddete maruz kalanların nasıl bir yol izlemesi gerektiğini anlatan Çanak, “Aileleri ile ya da bireysel olarak buraya gelenler var. Burada tedavi anlamında yardımcı oluyoruz. Burada yer olmadığı zaman kendilerini Gaziantep, Antalya, İstanbul’a yönlendirip takiplerini yapıyoruz. Şu anda iyileşip evine dönen hastalarımız bulunuyor” ifadelerini kullandı.

‘EMNİYET VE HASTANELER YANIMIZDA DURUYOR’

Yaptıkları çalışmalarda emniyet, hastane başta olmak üzere kurumlar ile irtibatlı çalıştıklarını belirten Başkan Ahmet Çanak, “Emniyetimiz olsun, hastanelerimiz olsun bize destek oluyorlar. Yanımızda duruyorlar. Bu noktada emniyet ve sağlık teşkilatımıza teşekkür ediyorum. “ ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ: ÖZEL HABER

uyusturucu haberleri tumef ahmet canak