Şanlıurfa'da uyuşturucuya karşı futbol turnuvası düzenleniyor

TAKİP ET

HDP Şanlıurfa Gençlik Meclisi'nin düzenlediği Kemal Kurkut Futbol Turnuvası 2'nci tur maçları ile devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Gençlik Meclisi tarafından “Sen de bağımlılığa bir gol at” şiarıyla düzenlediği Kemal Kurkut Futbol Turnuvası’nın ilk tur maçları sona erdi. İlk turda 28 takım mücadele etti. 2'nci turda 12 erkek 2 kadın takımın yarıştığı turnuva başladı. Takımlardan Şenyaşarspor ve Sigorta Gençlik ile Zaman Azad ve Pirsus takımları karşı karşıya geldi.

İkinci tur maçına HDP Urfa Gençlik Meclisi yanında HDP Urfa İl Örgütü, Eyyübiye ve Haliliye İlçe Örgütü yönetici ve üyeleri katıldı. Maçın oynandığı spor tesislerinin sahasında bulunan demir çitlere, “Sahalarda Kemal’in selamı, alanlarda gençliğin gücüyüz”, “Biji berxwedana ciwanan”, “Genç başladık genç başaracağız” pankartları asıldı.

Oynayacak olan gençler ellerinde Kürtçe ve Türkçe yazılı “Şırnak’ta doğa katliamına hayır” ve “Sporda buluşuyoruz HDP’de örgütleniyoruz” pankartları alana girerek kısa bir yürüyüş düzenledi.

Maçın açılış vuruşunu HDP Eyyübiye İlçe Eşbaşkanı Emin Tutal gerçekleştirirken, sahaya ilk olarak Şenyaşarspor ve Sigorta Gençlik çıktı. İlk maçın bitişi ardından Zaman Azad ve Pirsus takımları oyunlarını oynadı.

Turnuva’nın 2’nci turunun 1 Ağustos’ta bitmesi bekleniyor.