Şanlıurfa'da vatandaş özel hastanelere mecbur mu bırakılıyor?

TAKİP ET

Şanlıurfa'da karın ağrısı şikayetiyle devlet hastanesine götürülen 10 yaşındaki çocuk için doktor ultrason istedi. İddiaya göre ultrason için hastaya 96 gün sonrasına randevu verilince çaresiz baba çocuğunu özel hastaneye götürmek zorunda kaldı. Özel hastanede karın ultrasonu çekilen çocukta enfeksiyon ve gaz sıkışması tespit edildi. Karnı ağrıyan çocuğu için devlet hastanesinde aylar sonrasına randevu verilmesine sitem eden 33 yaşındaki baba 'Beni özel hastaneye mecbur ettiler' dedi.

Ali Güzel / Ajans Balıklıgöl

Doktor, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye getirilen 10 yaşındaki çocuğu önce muayene etti, sonra ultrason istedi. Ultrason bölümünde 96 gün sonrasına randevu verildi. Bu duruma sitem eden baba çocuğunu özel hastaneye götürdü.

10 yaşındaki Emine Doğan, 23 Ağustos Salı günü karnında bir ağrı olduğunu söyledi. Ağrının şiddeti artınca baba Emrah Doğan kızını acil servise götürdü. Burada kan ve idrar tahlilleri yapıldı ancak küçük kızın karın ağrısı şikayeti bir türlü geçmedi. Bunun üzerinden MHRS üzerinden Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Polikliniğine randevu alan baba, ertesi gün çocuğunu muayene için doktora götürdü. Hastayı muayene eden doktor sorunu anlamak için ultrason istedi. Karın ağrısı şikayeti için hastaneye giden 10 yaşındaki çocuğa iddiaya göre ultrason için 1 Aralık 2022 tarihine randevu verildi.

Bu duruma sitem eden baba, kızını özel hastaneye götürdü. Burada ultrason çekimi yapılan küçük kızın karnında enfeksiyon ve gaz sıkışması tespit edildi ve ilaç tedavisi verildi. 

“Aralık ayına nasıl randevu veriyorsunuz?”

33 yaşındaki baba Emrah Doğan, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “10 gün önce Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binasına giderek acil serviste kan ve idrar tahlili yaptık ama çocuğun karın ağrısı geçmedi. MHRS’yi aradım ve ertesi gün için Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesinde randevu aldım. Doktorun yanına gittik muayene etti sonra bir ultrason istedi ve bizi ultrason bölümüne sevk etti. Oraya gittik kaydımız yapıldı ve 01.12.2022’ye bize randevu verildi. Ben de bunun üzerine ‘çocuğun karın ağrısı şikayeti için geldik, çocuk kıvranıyor. Aralık ayına nasıl randevu veriyorsunuz? Doktor teşhis koyacak belki operasyon gerekecek’ dedim.” 

“Beni özel hastaneye mecbur ettiler”

Ultrason için randevunun aralık ayına verilmesi üzerine çocuğunu özel hastaneye götürmek zorunda kaldığını belirten Doğan, şöyle devam etti: “Çocuğu özel hastaneye götürdüm. Parayı verdik ve hemen ultrason çekildi. Çocuğun karnında iltihap ve gaz çıktı ilaç tedavisi verildi ve şu an tedavisini görüyor. Beni özel hastaneye mecbur ettiler. Belki benim param yok, belki benim durumum yok özel hastaneye gidemiyorum. Ya da benim param var gidebiliyorum. Peki gidemeyen ne yapsın?”