Şanlıurfa'da yaban domuzu sürüsü görüntülendi

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yaban domuzu sürülerinin sayısı her geçen gün artıyor. Yaban domuzlar yerleşim yerlerine kadar geliyor.

Şanlıurfa’da yaban domuzu sürülerinin sayısı her geçen gün artıyor. Yaban domuzlar yerleşim yerlerine kadar geliyor.

Şanlıurfa’da son yıllarda bozkır ekosistemi gelişerek canlanmaya devam ediyor. Canlanan bozkır ekosisteminde yaban hayatı da oldukça gelişmeye başladı. Bu gelişim içerisinde en çok öne çıkan ise yaban domuzları oldu. Yaban domuzları özellikle kırsal alanlarda sıkça görülüyor.

Şanlıurfa'da yaban domuzlarının sayısı hızla artıyor

Sayıları hızla artan yaban domuzları yerleşim yerlerine kadar gelerek yiyecek arıyor. Şanlıurfa'da son zamanlarda gözle görülür şekilde sayıları artan yaban domuzları yerleşim yerlerine kadar gelmeye başladı. Vatandaşlar tarafından görüntülenen yaban domuzları tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu besleniyor.

Şanlıurfa'da yaban domuzlarının sayısı hızla artıyor

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesine bağlı Yenidoğan Mahallesi'nde domuz sürüsü yerleşim alanlarına kadar gelerek yiyecek aradı. Yaklaşık 10 domuzdan oluşan yaban domuzu sürüsü cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Bir yetişkin ve çok sayıda yavru domuzdan oluşan sürü daha sonra bölgeden uzaklaşarak gözlerden kayboldu.

Vatandaşlar, yaban domuzlarının ekili arazilere zarar  vermesinden dolayı dertli. Yaban domuzları özellikle mısır tarlaları ve bahçelere zarar veriyor.
 

Yaban hayvanlarının telef olmaması için geçitler yapılmalı

yaban domuzu yaban domuzu mahalleye geldi domuz surusu