Şanlıurfa'da yabancı uyruklu 88 göçmen yakalandı

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın birçok ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan yol kontrolü faaliyetlerinde yasa dışı yollarla Ülkeye giriş yaptığı tespit edilen yabancı uyruklu 88 göçmen yakalandı.

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da Göçmen Kaçakçılığının önlemesi amacıyla Jandarma Komutanlığına bağlı asayiş timleri tarafından Akçakale, Birecik ve Karaköprü ilçelerinde yol kontrol ve arama faaliyetlerinde yasadışı yollarla Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edilen 54 Suriye, 30 Afganistan, 2 Bangladeş ve 2 Pakistan uyruklu olmak üzere toplam 88 göçmen yakalandı.

Göçmenlerin yasadışı yollarla ülkeye girişini sağlayan 4 organizatör hakkında Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Yakalanan göçmenler ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından Şanlıurfa İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

JASAT’tan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

‘’Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı asayiş timleri tarafından Göçmen Kaçakçılığının önlemesi amacıyla 07.12.2022 ve 11.12.2022 tarihlerinde Şanlıurfa ili Akçakale, Birecik ve Karaköprü ilçelerinde icra ettiği yol kontrol ve arama faaliyetlerinde yasadışı yollarla ülkemize giriş yaptığı tespit edilen (54) Suriye, (30) Afganistan, (2) Bangladeş ve (2) Pakistan uyruklu olmak üzere toplam (88) göçmen yakalanmıştır.

Göçmenlerin yasadışı yollarla ülkeye girişini sağlayan (4) organizatör hakkında Şanlıurfa C. Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır. Yakalanan göçmenler ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından Şanlıurfa İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumlulukların gereği olarak, suç ve suçluya yönelik olarak gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almakta vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması için yürütülen çalışmaları aralıksız devam etmektedir.’’
 

şanlıurfa suriye afganistan göçmen jasat jandarma