Şanlıurfa DEAŞ operasyonu! Çok sayıda gözaltı

TAKİP ET

Silahlı terör örgütü DEAŞ ile mücadele aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bu mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındı.

Aralarında Şanlıurfa’nın da bulunduğu 12 ilde Silahlı terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyon düzenlendi. Düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındı.

Silahlı terör örgütü DEAŞ’ın finans kaynaklarının deşifre edilmesine yönelik Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde çalışma başlatıldı.

12 ilde eş zamanlı operasyon

Bu çalışma kapsamında Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat ve TEM Daire Başkanlıklarına bağlı özel ekipler 27 şüpheliye yönelik Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kocaeli, Konya, Mersin, Şanlıurfa’da bugün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi..

Dijital meteryal ele geçirildi

Belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda 26 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken 1 şüpheli ise aranıyor. Baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda yasak yayın ve dijital materyal de ele geçirildiği öğrenildi.