Şanlıurfa gıda fuarında denetim! Zeytin yağlarına el konuldu 

TAKİP ET

Şanlıurfa'da düzenlenen yöresel fuarında bir firmaya ait satışa sunulan zeytin yağlarına güvenli gıda olmadığından dolayı İl Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda el konuldu. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da düzenlenen yöresel fuarında bir firmaya ait satışa sunulan zeytin yağlarına güvenli gıda olmadığından dolayı İl Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda el konuldu. 

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ve Karaköprü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa’da düzenlen gıda ve yöresel fuarında denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde çok sayıda ürüne el konuldu.

İl Tarım Müdürlüğü tarafından fuar alanındaki firmalara ait satışa sunulan ürünlerin denetimi titizlikle incelendi. Zeytin Yağı ürünlerini satışa sunan bir firmanın sergilenen ürünlerde şüpheli durumların tespit edilmesi üzerine, Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi'nden detaylı bir sorgulama yapıldı.

Yapılan sorgulama sonucunda, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında güvenli gıda olmadığı gerekçesiyle satışa sunulan ürünlere el konuldu.


 

şanlıurfa fuar gıda zeytinyağı denetim