Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü randevu alıp gelmeyenlerden şikayetçi

TAKİP ET

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, MHRS üzerinden randevu alan hastaların yüzde 50'sinin randevusuna gelmediğini açıkladı. Yani randevu alan her iki kişiden biri gelmediği halde randevusunu iptal ettirmiyor. Bu durumun randevu alamayan hastaları mağdur ettiği savunuldu.

Şanlıurfa’da ALO 182’den muayene için randevu alan hastaların yüzde 50’sinin randevuya gitmediği açıklandı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Öğr. Üyesi Dr. Faruk Günak, MHRS’den randevu alıp randevuya gelemeyecek olanların mutlaka iptal ettirmesi gerektiğini söyledi. Randevuya gelmeyen vatandaşların, randevu alamayan hastaların muayene olmasını engellediğini savundu.

“Şanlıurfa ilimizde ve ülke genelinde merkezi hastane randevu sistemiyle ilgili sorunların başında vatandaşlarımızın alınan randevulardan her iki hastadan birinin randevusuna gelmemesi geliyor” diyen Günak, şöyle konuştu: 

“İlimiz genelinde randevu süreleri çok uzun olmamakla birlikte bu süreyi daha da kısaltmak halkımızın hekime ulaşmasını daha da kolaylaştırmak amacıyla alınan randevuya gelinmesi, gelinmeyecekse randevu iptalinin gerçekleştirilmesini istemekteyiz. Bu şekilde oluşturulmuş randevu kapasiteleri gereksiz bir şekilde işgal edilmemiş olacak ve muayene ihtiyacı olan hastalarımızın hekime ulaşması daha da kolaylaşacaktır. Gidilmediği halde iptal edilmeyen her randevu, ihtiyacı olan bir vatandaşımızın hizmet almasını engellemektedir. Gidemeyeceğiniz randevuları 1 dakika öncesine kadar ALO 182, mhrs.gov.tr ve MHRS mobilden iptal ederek diğer vatandaşların yararlanmasını sağlayabilirsiniz.”

Kentte, vatandaşların 182’den aldıkları bazı randevuların birkaç gün sonrasına verildiği iddia edilmişti. Bu durum nüfus yoğunluğuna karşı doktor sayısının yetersiz olmasına bağlanıyordu.