Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünden 'aşı' çağrısı

TAKİP ET

Şanlıurfa İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Faruk Günak, 'Koronavirüs ile mücadelemizde en önemli silahımız aşıdır. 60 gün içerisinde Covid-19 hastalığını geçirmiş kişiler hariç son aşı dozu üzerinden 6 ayı geçmiş tüm vatandaşlarımıza aşı tanımlaması yapılmıştır' dedi.

İl Sağlık Müdür Vekili Öğretim Üyesi Dr. Faruk Günak, aşı tanımlanmış vatandaşların ALO 182 hattını arayarak ya da MHRS’nin web ve mobil uygulamalarından randevu alarak tüm kamu hastanelerinde aşılarını yaptırabileceklerini söyledi.

Covid-19 ile mücadelede maske ve mesafe kuralına uyulması ile hatırlatma dozunun yapılmasının önemine dikkat çeken Günak, şöyle konuştu:

“Özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız virüse karşı daha büyük bir risk altındalar. Bu gruptaki vatandaşlarımızın hastalıkla temas etmeleri halinde hastane yatışıyla sonlanabilecek bir durumla karşılaşabileceklerini unutmayarak, hatırlatma dozlarını yaptırmaları ve kalabalık ortamlarda maske kullanımına özen göstermeleri büyük önem arz ediyor. Şu an itibarıyla hatırlatma dozu zamanı gelen vatandaşlarımızın aşılarını tüm kamu, hastanelerimizde, aile sağlığı merkezlerimizde ve ilçe sağlık müdürlüklerimizde yapıyoruz. Elimizde yeterli miktarda aşımız mevcut. Bakanlığımız tarafında da düzenli olarak ilimize aşı gönderiliyor. Aşı noktasında herhangi bir sıkıntımız yok.”

Öte yandan Covid-19 testi sonucu pozitif çıkan hastalar ve bu hastalarla temaslı kişilerin danışma, bilgi alma, ilaç temini ve numune alınma talepleri için İl Sağlık Müdürlüğünün 0414 318 82 82 numaralı danışma hattını arayabilecekleri belirtildi.