Şanlıurfa ne zaman bu manzaradan kurtulacak?

TAKİP ET

Şanlıurfa ne zaman bu manzaradan kurtulacak?

Şanlıurfa’nın kanayan yarası haline gelen eski sanayi sitesi kentsel dönüşüm projesi bitmek bilmiyor.



Şanlıurfa’nı merkezinde yer alan ve dönemin Belediye Başkanı ve şimdiki Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesi bir türlü bitmek bilmiyor. Eski sanayi sitesinde geriye kalan metruk binalar ve boş arazide geliş güzel yayılan kağıt toplayıcıları lastik yakarak hem çevresel hem de hava kirliliğine neden oluyor.



GECE MADDE BAĞIMLILARI GÜNDÜZ KAĞITÇILAR

Kentsel dönüşüm alanı olarak bilinen ancak kentsel dönüşümün unutulduğu geniş arazi sorunların adeta kaynağı oldu. Gece karanlığında madde bağımlılarına ev sahipliği yapan geniş alanda gündüzleri ise gelişi güzel dökülen kağıtlar ve yakılan lastikler hava kirliğinin yanında görüntü kirliliğine de sebep oluyor. Söz konusu alanda denetim yetersizliği kağıt toplayıcılarının sayısının artmasına neden oluyor.



KENTSEL DÖNÜŞÜM UNUTULDU                                 

Yıllardır süregelen Eski Sanayi Sitesi, kentsel dönüşüm projesi kent adına adeta kangrenleşen bir yaraya dönüşerek tepkileri de toplamaya devam ediyor. Başladığı günden bu yana yıllar geçmesine rağmen hala bitirilemeyen söz konusu proje kent adına utanç kaynağı olmaya devam ediyor. Proje, Neden olduğu çirkin görüntüler, çevre kirliliği ve gürültü kirliliği vatandaşın tepkisine neden oluyor.