Şanlıurfa'nın artık Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi var

TAKİP ET

Şanlıurfalı araştırmacı Ahmet Doğan, Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi oldu. Doğan, yaptığı ilk açıklamada iklim değişikliğinin doğal yaşama etkilerine dikkat çekti ve acilen ele alınması gereken bir konu olduğunu vurguladı.

Şanlıurfalı mühendis, insan hakları savunucusu ve araştırmacı Ahmet Doğan, Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi oldu. Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Resmi olarak 12 Aylığına "Avrupa İklim Paktı Büyükelçisi" görevine başlıyorum” dedi.

“Acilen ele alınması gereken bir insan hakları meselesi”

İklim değişikliğinin acilen ele alınması gerektiğini vurgulayan Doğan, “İklim değişikliğini genellikle doğal yaşamımıza etkileri üzerinden anlıyoruz; ancak bu sorunu acilen ele alınması gereken bir insan hakları meselesi haline getiren şey, insanlık açısından yarattığı ve gelecekte de yaratacağı yıkımdır” ifadelerini kullandı.

“Birlikte harekete geçmeliyiz”

İklim değişikliğinin insan haklarını olumsuz etkilediğinin altını çizen Doğan, şunları kaydetti: “İklim değişikliğinin insan haklarını olumsuz etkilediği artık net bir şekilde biliniyor. Bu etki gelecek yıllarda daha da artacak. Bunun için acil önlemler alınmalı ve birlikte harekete geçmeliyiz.”

Avrupa İklim Paktı’nın amacı ne?

Avrupa İklim Paktı, “daha yeşil bir Avrupa yaratmak için insanları, toplulukları ve
örgütleri iklim hareketinde yer almaya davet eden AB çapında bir girişim” olarak tanımlanıyor.

Avrupa İklim Paktı’nın hedefleri

Hedefleri ise “Bilgiye ulaşmak ve paylaşmak, iklim değişikliği hakkında bilgi edinmek, çözümler geliştirip, uygulamak ve daha da ilerletmek” şeklinde.