Şanlıurfa'nın il jandarma komutanı da değişti

TAKİP ET

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Metin Düz, Erzurum Bölge Jandarma Komutanlığına atandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Kastamonu İl Jandarma Komutanı Mücahit Avkıran, Şanlıurfa'nın yeni il jandarma komutanı oldu. Toplam 37 ilin il jandarma komutanı değişti.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre iki tümgeneral, korgeneralliğe terfi etti. 14 albayın rütbesi tuğgeneralliğe yükseldi. 37 ilin il jandarma komutanları değişti. Toplam 32 general ve albayın rütbeleri artırıldı. Bazı general ve albaylar ise emekliliğe sevk edildi.

Kararla birlikte Şanlıurfa il jandarma komutanı da değişti. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Metin Düz, Erzurum Bölge Jandarma Komutanlığına atandı. Kastamonu İl Jandarma Komutanı Mücahit Avkıran ise Şanlıurfa’nın yeni il jandarma komutanı oldu.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına atanan Mücahit Avkıran kimdir?

1966 yılında Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde dünyaya gelen Jandarma Albay Mücahit Avkıran, 1983 yılında Jandarma Astsubay Hazırlama Okulunu, 1984 yılında Jandarma Astsubay Sınıf Okulunu,1995 yılında Jandarma Subay Temel Kursunu, 2003 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. 2015 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 

Bugüne kadar Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde çeşitli görevler üstlenen Avkıran, son olarak 2019 yılında Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı görevine atanmıştı. Evli ve iki çocuk babası olan Avkıran, Rusça ve İngilizce bilmektedir.