Şanlıurfa'nın ölüm yolunda taziye çadırı kuruldu

TAKİP ET

Şanlıurfa'da sık sık yaşanan ölümlü kazalarla gündeme gelen Suruç yolunda taziye çadırı kuruldu.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, Şanlıurfa- Suruç- Birecik kara yolunda yaşanan ölümlü trafik kazalarına dikkat çekmek amacıyla kara yolunda taziye çadırı kurdu.



Türkiye'nin doğusu ve batısını birbirine bağlayan D-400 kara yolunun Şanlıurfa ile Nizip arasının dar olması ölümlü kazalara davetiye çıkarıyor. Yaşanan onca ölümlü kazalara rağmen karayolunun çift yol olarak düzenlenmemesi için bir çalışma başlatılmamasına tepki gösteren HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, ölüm yolu olarak bilinen D-400 karayolunda taziye çadırı kurdu.



Şanlıurfa - Suruç 30'uncu kilometresinde bir petrol istasyonunda kurulan temsili taziye çadırıyla yoldaki ölümlü kazalara dikkat çekilmek isteniyor.



“Artık bu yolda canlarımızı yitirmek istemiyoruz”

Taziye çadırı önünde yaptığı açıklamada daha önce kefenli eylem yaptıklarını hatırlatan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, şöyle konuştu: “Buradaki ölümlü ve sakatlanmalı kazalara tepki olarak kefenli eylem yapmıştık. Eylemimiz Türkiye gündemine oturmuştu. Hükümet bu yolu sadece yatırım planına aldı ama ihale aşamasına geçilmedi. Bu yolun bir an önce yapılabilmesi için tekrar gündeme getirmek adına taziye çadırı kurarak farkındalık çalışması yaptık. 'Ölüm yolu taziye çadırı' adıyla taziye çadırı kurduk. 3 gün boyunca bu yolda kaza geçirenler ve aileleri gelip taziyemize katılıyor. Bu yolun yine gündem olabilmesi için böyle bir çalışma başlattık. Hükümete sesleniyoruz; bir an önce Şanlıurfa-Birecik arasındaki yolun, duble yol olabilmesi için gerekli hazırlıklar tamamlanmalı ve bir an önce çalışmalar başlatılmalı. Artık bu yolda canlarımızı yitirmek istemiyoruz.”