Şanlıurfa'nın yeni tugay komutanı belli oldu

TAKİP ET

Şanlıurfa'da 20'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuğa'nın emekliye ayrılmasından sonra yerine gelen isim belli oldu. Milli Savunma Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tuğgeneral Mustafa Er, Ağbuğa'dan boşalan tugay komutanlığı görevine atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 126 general ile amiralin atama kararları Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Karara göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan 72 general yeni görevlere atandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 24 amiralin, Hava Kuvvetleri Komutanlığında ise 30 generalin görev yerleri ve pozisyonları değişti.

Şanlıurfa tugay komutanlığı görevine Er atandı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında alınan kararla emekliye ayrılan Şanlıurfa 20’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuğa’nın yerine gelen isim de belli oldu. Milli Savunma Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tuğgeneral Mustafa Er, Şanlıurfa 20’inci Zırhlı Tugay Komutanlığına atandı.

Yaklaşık 29 yıl önce de Şanlıurfa’da görev yapmıştı

1968 yılında Yozgat’ta dünyaya gelen Tuğgeneral Mustafa er, ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1986 yılında Kara Harp Okuluna girdi ve 1990 yılında mezun oldu.

1991 yılında Piyade Okulunda sınıf eğitimini tamamlayan Er, 1993-1994 yıllarında Şanlıurfa 3’üncü Hudut Alay Komutanlığı görevini de yaptı. Bugüne kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde çeşitli görevler yapan Er, evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.