Şanlıurfa Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden LGS tercih danışmanlığı 

TAKİP ET

Şanlıurfa Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde LGS tercih sürecinde öğrenci ve velilere danışmanlık hizmeti veriliyor. Verilen tercih danışmanlık hizmetinden yararlanan veliler ise verilen hizmetten bir hayli memnun.

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde LGS tercih sürecinde öğrenci ve velilere danışmanlık hizmeti veriliyor. Verilen tercih danışmanlık hizmetinden yararlanan veliler ise verilen hizmetten bir hayli memnun.

Şanlıurfa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Ömer Faruk Uludağ, LGS tercih döneminde kurum olarak yaptıkları çalışmaları Ajans Balıklıgöl’den Naime Keçeci ve Mihriban Aydın’a değerlendirdi.

LGS tercih sürecinde veli ve öğrencilerin neler yapması gerektiğini anlatan Psikolojik Danışman Ömer Faruk Uludağ, tercih yapılırken uzman birinden destek alınması gerektiğini belirtti.

Psikolojik Danışman Ömer Faruk Uludağ, şunları dike getirdi:

Rehberlik Araştırma Merkezi olarak devam eden LGS tercih sürecinde yaptığınız çalışmalar hakkında bilgi verir misiniz?

Kurumumuzu ziyaret eden öğrenci ve velilerimize LGS tercih danışmanlığı konusuna destek vermekteyiz. Ayrıca rehber öğretmeni olmayan okullarımızda psikolojik danışmanlarımız ve rehber öğretmenlerimiz her türlü konuda destek vermektedir.

 Ayrıca hali hazırda devam eden okullardaki psikolojik danışmanlık öğretmenlerimizle tercih dönemine devam ettirmektedir. Onlar da her türlü destek vermekteyiz. Bir görüş alışverişi içerisinde desteğe devam ediyoruz. Konumuza gelen aileler var birçok okulumuzda Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü olarak komisyon oluşturduk.

Bozan Doğan: Bağımlılığın Urfa'da hâlâ sorun olarak devam ettiğini görebiliyoruz

Bazı okullarımızda psikolojik danışmanlık ve rehber öğretmenlerimiz çalışmalara devam etmektedirler. Ancak devam etmeyen bazı okullarımızda ve rehber öğretmen olmayan okuldaki öğretmenlerimizle destek vermekteyiz. Yoğunluk var, gelen öğrencilerimiz var. Ailelerimiz bu konuda istekliler bazı ailelerimize saygıları var. Onlara her türlü konuda destek vermekteyiz.

LGS sonuçları açıklandığında istekleri okula yerleşemeyen öğrencilerimizin bundan sonraki süreçlerine yapmaları gerekiyor? 

LGS döneminde öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken şöyle bir durum var. Yüzdelik dilimine göre öğrencilerimiz tercihlerini yapacaklar. Halihazırda sınav sonucu açıklığında öğrencilerimizin il ve genel yüzdeli açıklanıyor. Öğrencilerimiz tercih yaparken genel özelliğe göre tercih yapıyor. Elbette bazı öğrencilerimiz sınav sonucu isteğe göre puanı almış olabilir. Bazen üzerimizde puan almış olabilirler. ama öğrencilerimizin yapması gereken kendi ilgi ve yeteneklerine göre tercih yapmaları önemlidir. 

Bu süreçte öğrencilere ve velilerine ne gibi önerileriniz var? 

Velilerimiz ve öğrencilerimize özellikle bu dönem biraz sevgin sınıftaki o dönemin temposunu üretmiş olabilirler. Elbette yorulmuş olabilirler ancak kısa bir süre kaldı. 3 ve 19 Temmuz tarihleri arasında sağlıklı bir tercih yapabilirlerse ve gerekli bir şekilde uzmanlarımızdan destek alabilirlerse zaten biz kurum olarak her yerde bu destekleri veriyoruz.

Danışmanlarımızdan bu desteği alırlarsa eminim ki bu süreci sabırlı şekilde geçireceklerini düşünüyorum. Kurum olarak 3 ve 19 Temmuz tarihleri arasında ve daha sonra yapılacak olan nakil dönemlerinde her zaman verilerimizin ve öleceğimizin yanındayız onlara her türlü desteği vereceğimizi belirtiyoruz”
 

şanlıurfa rehberlik araştırma merkezi LGS tercih