Şanlıurfa robot yarışmasına hazır

TAKİP ET

Göbeklitepe temasıyla bu yıl Şanlıurfa'da düzenlenecek olan 14'üncü Uluslararası MEB Robot yarışması için geri sayım başladı. 13-16 tarihlerinde düzenlenecek yarışmaya Türkiye'nin birçok ilinden katılacak olan öğrenciler kente gelmeye başladı. Yarışmaya katılacak genç mucitlerin robotik çalışmalarını Vali Salih Ayhan ile birlikte inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa'nın, dünyanın odak noktası haline geleceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 14. Uluslararası MEB Robot yarışmasını bu yıl Göbeklitepe temasıyla Şanlıurfa’da düzenleyecek. 13-16 Haziran tarihleri arasında Şanlıurfa’da gerçekleşecek olan yarışmaya Türkiye’nin birçok ilinden katılacak öğrenciler kente gelmeye başladı. 

11 Nisan Spor salonunda gerçekleşecek yarışma öncesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Milli Eğitim Bakanlığı Meslek ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener ve beraberindeki heyet, yarışmanın yapılacağı salonda genç mucitlerin hazırladıkları tasarımları yakından inceledi. 

Beyazgül: “Gençlerimizi geleceğin gereksinimlerine göre eğitmeliyiz’’

4 gün sürecek olan yarışmanın Şanlıurfa’da yapılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Beyazgül, şöyle konuştu: “Şanlıurfa’mız genç bir nüfusa sahiptir. Böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapması bizim için de gerçekten onur vericidir. Gençlerimizi çağın gereklerine göre yetiştirmek bizim için çok önemlidir. Biz şuna inanıyoruz ki, gelecek teknolojisi budur. Artık gelecekte ülkeler bu teknoloji ile rekabet edebilecekler. Şanlıurfa’mız bu durumda odak noktası oldu. Göbeklitepe odak noktası oldu. Bu insanlığın çıkış noktasından hareketle burada böyle bir yarışmanın olması çok önemlidir. Çünkü birçok merkezin kaynağının burada olması münasebetiyle buraya ayrıca dikkat çekmek çok önemlidir. Bundan bir süre önce bize ait T şeklindeki taş BM’ye götürüldü, oraya dikildi. İnsanlığın dikkati oraya çekildi. Şimdi uluslararası bir yarışmada Şanlıurfa’ya dikkat çekilmiş olması çok önemlidir. Ben inanıyorum ki, burada yapılacak olan bu yarışma insanlık için de şehrimiz için de çok önemli neticeler verecektir.”

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise “Türkiye’deki mesleği eğitimin kalbi Şanlıurfa’da atacak. Güzel bir hazırlık yapıldı. Şanlıurfa güzel bir ev sahipliği yapacak. Eğitim camiası ile birlikte güzel bir program icra edeceğiz’’ dedi.