Şanlıurfa turizmine 'aktarmalı uçuş' darbesi

TAKİP ET

Şanlıurfa - Antalya arası doğrudan uçak seferi olmaması, bilet fiyatlarının artmasına neden oluyor. İki şehir arasında havayolunu kullanmak isteyen yolcular, zaman zaman 2 bin liraya yakın bilet parası ödemek sorunda kalıyor. Yolcuların bu mağduriyetini meclise taşıyan HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, 'Şanlıurfa ve Antalya arasına aktarmasız yani direkt uçuş seferi koymayı planlıyor musunuz' diye sordu.

Aktarmalı uçuş bilet fiyatlarını şişiriyor. Bilet fiyatları zaman zaman 2 bin liraya yaklaşıyor. Turistik amaçlı gelmek isteyenler, aktarmasız uçuş bulamadığı için mağdur oluyor.

Şanlıurfa-Antalya arası direkt uçuş olmaması, bilet fiyatlarına olumsuz yansıyor. Öyle ki, iki şehir arasında aktarmalı uçuş yapan yolcular, bin 500 liranın üzerinde bilet ücreti ödemek zorunda kalıyor. Bu da, mağduriyetleri beraberinde getiriyor. 

Normal fiyatlı uçuş yok

“Urfa-Antalya arası aktarmasız ve normal fiyatlı uçuş bulmak imkansız bir hale gelmiştir” diyen HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) taşıdı. TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi sunan Sürücü, şu ifadelere yer verdi:

“Şanlıurfa’da bulunan GAP Havaalanı’ndan daha önce Antalya’ya sefer yoktu, verdiğimiz önergeler ve yaptığımız itirazlar sonucunda az sayıda da olsa sefer koyulmuştur. Fakat şuan da ise aktarmalı uçuş 1700 TL civarında yurttaşa satılmaktadır. Çevre illerin havalimanlarından Antalya’ya hem daha çok sefer bulunmakta hem de daha uygun fiyatta aktarmasız bilet bulunmaktadır. Şanlıurfa halkı ve turizm amaçlı Şanlıurfa’ya gelmek isteyen herkes bu durumdan ötürü büyük mağduriyet yaşamaktadır. Yıllardır devam eden bu kötü tabloya rağmen Şanlıurfa’da aktif bir havaalanı sistemi için adım atılmamıştır.”

 

Sürücü, önergesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na şu soruları yöneltti:

“1. Şanlıurfa ve Antalya arasına aktarmasız yani direkt uçuş seferi koymayı planlıyor musunuz? 

2. Turizm şehirleri olan Şanlıurfa ve Antalya arası uçuş fiyatları için bir düzenleme de bulunacak mısınız? 

3. Şanlıurfa ve Antalya arası sefer sayısını arttıracak mısınız? 

4. Komuoyuna bir açıklama da bulunacak mısınız?”