Şanlıurfa Valiliğinden patlamayla ilgili açıklama

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi karşısında yer alan Suriye'nin Resulayn kasabasında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Şanlıurfa Valiliği, Barış Pınarı Bölgesinde gerçekleşen saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 9 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Ceylanpınar ile sınır komşusu olan Resulayn’da bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Şanlıurfa Valiliği, saldırının Türkiye saati ile 14.00 sıralarında gerçekleştiğini duyurdu. Valiliğin 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“25.02.2021 tarihinde, saat 14:00 sıralarında Barış Pınarı Bölgesinde yer alan Resulayn ilçesinde seyir halinde olan, el yapımı patlayıcı yüklü bir aracın, PKK/KCK-PYD/YPG’li teröristlerce patlatılması sonucu; araç sürücüsü ile birlikte araçta bulunan biri kadın (2) kişi olmak üzere toplam (3) Suriye vatandaşı hayatını kaybetmiş, dokuz (9) Suriye vatandaşı ise yaralanmıştır.

Yaralılar Resulayn Hastanesinde tedavi altına alınmış olup, Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti verilen yerel kolluk birimlerince adli makamlarla gerekli koordinasyon sağlanarak olaya ilişkin tahkikata başlanmıştır.”