Şanlıurfa Valisi Ayhan'dan uyarı! Gece 03:00'a dikkat

TAKİP ET

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, yaşanan sel ve fırtına nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, yaşanan sel ve fırtına nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) konuşan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan sel baskınlarına karşı uyarıda bulundu.

Burada bir açıklama yapan Vali Ayhan şunları söyledi:

"Şanlıurfa son yılların en yoğun yağışını bugün aldı, yarın da bekliyoruz. Urfa'nın yıllık yağış ortalaması 450 kilogram, sadece iki gündeki toplam yağış miktarı neredeyse 150 kilogram. Mart ayında yıllık ortalama yağış miktarı 57 kilogram, sadece bugünkü yağış miktarı 77 kilogram, dolayısıyla büyük bir yağışın olduğunu ve genel hayata etkilerini de buradan görebilmekteyiz.

Bunun da yansımaları oldu, gerek trafik akışının etkilenmesi, bodrum katlarının su altında kalması, bazı kamu kurum ve kuruşlarının etkilenmesi, çiftçilerimizin etkilenmesi vesaire. Ama şu anda gece on iki sahadaki çalışmalarımızı yaptık, sahayı gezdik. Tüm kurumlarımızla büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, karayolları, DSİ ve ilgili tüm birimlerimiz, şu an kriz merkezinde sahada takip ediyoruz. Gece boyu takip edeceğiz."

Gece 03:00 saatine dikkat çeken Vali Ayhan, "Özellikle gece 3'te ve sonrasında da gün boyunca bu yağışın devam edeceğini meteoroloji verileri bize bunu söylüyor" dedi.