Şanlıurfa Vergi Dairesi yeni yerine taşındı

TAKİP ET

6 Şubat Maraş merkezli depremde binası ağır hasar gören Şanlıurfa vergi dairesi ve defterdarlığı yeni yerlerinde hizmet vermeye başladı.

ŞANLIURFA- 6 Şubat Maraş merkezli depremde binası ağır hasar gören Şanlıurfa vergi dairesi ve defterdarlığı yeni yerlerinde hizmet vermeye başladı.

6 Şubat depremlerinde hasar gören Şanlıurfa vergi dairesi başkanlığı hizmet binası ağır hasarlı şekilde raporlanmıştı. Bu süre zarfında Vergi dairesi başkanlığı hizmetlerini başlangıçta bir süre ilçelerde sürdürmekle birlikte mevcut binanın otoparkında çadır ve konteynerlerin temini ile beraber vergisel hizmetlere ilişkin iş ve işlemler herhangi bir gecikme ve aksamaya mahal vermeden yürütüldü.

06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde mevcut Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanlığı Hizmet Binası ağır hasar alınca hizmetler çadır ve konteynerde yürütülüyordu. Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanı Seyit Tekin'in girişimleriyle Sırrın'da Karayolları arsasına inşa edilen TOKİ sitesi iş yerleri geçici olarak kuruma tahsis edildi. 

Gerekli tefrişat yapıldı ve taşınma işlemleri bir süre önce tamamlandı. Şehitlik ve Göbeklitepe Vergi Daireleri, Vezneler, Denetim ve Yoklama birimleri 24.07.2023 tarihinden itibaren Sırrın'daki Eski karayolları-OSM karşısında bulunan TOKİ’ye ait işyerlerinde hizmet vermeye başlamıştır. Hem personelimiz hem de mükelleflerimiz için ergonomik ve fiziki koşulları iyileştirilen işyerinde daha iyi  hizmet verme ve hizmet  alma ortamı oluşturulmuştur.

Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı diğer birimler ve Topçu Meydanı Vergi Dairesi için ise Karaköprü'de daha önce özel okul olarak hizmet veren bir bina kiralandı. Azarbaycan Bulvarı'na yakın noktada bulunan binada çalışmaların Ağustos ayı ortalarında tamamlanması planlanmaktadır.
 

şanlıurfa deprem vergi dairesi