Şanlıurfa yine son sıralarda

TAKİP ET

Şanlıurfa, illere göre ormanlık alanın en az olduğu iller arasına girdi. Yüz ölçümüne göre Türkiye'nin yüzde 29,4'ü ormanlık alanla kaplıyken, en fazla ormanlık alana sahip şehir Karabük oldu.

Orman Genel Müdürlüğü, illere göre 2020 yılı ormanlık alanlar açıkladı. Buna göre yüz ölçümüne göre Türkiye’nin yüzde 29,4’ü ormanlık alanla kaplı. 

İllere göre, ormanlık alanı en fazla olan şehir Karabük oldu. Yüz ölçümüne göre yüzde 72 ormanlık alana sahip Karabük’ü yüzde 68 ile Muğla izledi. En fazla ormanlık alana sahip şehirler arasında üçüncü sırada yer alan şehir ise Kastamonu oldu. Karadeniz Bölgesindeki Kastamonu’nun ormanlık alanı ise yüzde 65.

ŞANLIURFA SON SIRALARDA

Şanlıurfa, ormanlık alana sahip şehirler arasında son sıralarda yer aldı. Kentteki toplam ormanlık alan yüzde 1. Ağrı’nın ormanlık alanı da Şanlıurfa ile aynı. Öte yandan Iğdır’ın ormanlık alanı ise yüzde 0 olarak verilere yansıdı.

Orman Genel Müdürlüğü, 22.9 milyon hektar olan ormanlık alanların, 2023 yılı sonunda 23.4 milyon hektara çıkarılmasını hedefliyor.