Sarıgül'den Şanlıurfa'da çiftçiye bedava elektrik vaadi

TAKİP ET

Şanlıurfa'da partisinin bölge toplantısında katılan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, çiftçilere bedava elektrik sözü verdi. Çiftçiye bedava elektrik sözü, ilk olarak geçtiğimiz yıl kente gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ağzından çıkmıştı.

Türkiye Değişim Partisi’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki il ve ilçe başkanları toplantısı Şanlıurfa’da yapıldı. Toplantıya partinin Genel Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı. Toplantıda konuşan Sarıgül, ülkedeki sorunlara değindi. Partisi iktidara geldiğinde yapacağı icraatları anlattı.

“İktidarımızda çiftçi elektriği ücretsiz alacak”

“Burada, Urfa’da ve Güneydoğu'da bir DEDAŞ var” diyen Sarıgül, şöyle devam etti: “Bu DEDAŞ kimdir? Ali kıran baş kesen olmuşlar. Jandarmayla gidip elektrik kesiyorlar. Polisimizle gidip elektrik kesiyorlar. Jandarma ve polisi buna niye karıştırıyorsun? Güvenlik güçlerinin işi DEDAŞ'ın tahsilatını yapmak mıdır? Yok öyle yağma, böyle geldi böyle gitmez. İktidarımızda çiftçimiz elektriği ücretsiz alacak. İktidarımızda esnaflarımıza yüzde 50 tenzilatlı olarak verilecek. Bunu sorunca diyorlar ki kaynak nerede? Kaynak açık, kaynak net, Allah'ımızın bize verdiği bu coğrafyada 365 günün 300 gününde güneşimiz var. Niye güneş enerjisi yapmıyoruz, niye güneş panelleri kurmuyoruz? Adamı olan güneş paneli kurmayacak, torpili olan güneş paneli kurmayacak, güneş enerjisini isteyen herkes kuracak. Yok öyle yağma.”

“DEDAŞ terör estiriyor”

Kısa adı DEDAŞ olan Dicle Elektrik’in bölgede terör estirdiğini savunan Sarıgül, “Bir kez daha söylüyorum, DEDAŞ Ali kıran baş kesen olmuş. Terör estiriyor. DEDAŞ'a dur dememiz lazım. Soruyorum, rahmetli Bülent Ecevit döneminde, Erbakan hoca döneminde, Süleyman Demirel döneminde, Özal döneminde Dedaş var mıydı, Türkiye Elektrik Kurumu (TEDAŞ) vardı. Herkese şefkatli bir şekilde bakardı. O dönemde elektrik parası tarımdan alınmazdı, köylüden alınmazdı. Şimdi Dedaş'ın tahsilatçısı üzülerek söylüyorum ki jandarmamız olmuş, emniyet mensuplarımız olmuş. Benim jandarmam ve emniyet mensubumun görevi Dedaş'ın tahsilatını yapmak değil, bayrağımızı ve toprağımızı korumaktır” dedi.

Bedava elektrik vaadini ilk Kılıçdaroğlu açıklamıştı

Şanlıurfa’da çiftçiye bedava elektrik vaadini ilk olarak geçtiğimiz yıl kente gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dillendirmişti.