Seçimden önce asgari ücrete zam gelecek mi?

TAKİP ET

Milyonlarca kişinin beklediği asgari ücrete zam merak konusu oldu. En düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL'ye çıkarılmasının ardından, Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri de yüzde 82 artışla Bin 100 TL'den 2000 TL'ye çıkarıldı.

Milyonlarca kişinin beklediği asgari ücrete zam merak konusu oldu. En düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL'ye çıkarılmasının ardından, Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri de yüzde 82 artışla Bin 100 TL’den 2000 TL'ye çıkarıldı. 

Şimdi gözler asgari ücrete çevrildi. Seçim öncesi zam var mı? Yok mu? Milyonlarca kişinin beklediği asgari ücrete zam merak konusu oldu. Ankara kulislerine düşen son iddiaya göre, 14 Mayıs seçimlerinden önce asgari ücrete de zam yolda.

Bakan Vedat Bilgin, "Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir" açıklamasının eski oldu ortaya çıktı.

Ortaya atılan iddialara ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda şöyle açıklama yaptı "Bugün bazı web sitelerinde asgari ücret ile ilgili yeni gibi servis edilen bazı haberler yer alıyor. Bakanımızın asgari ücretle ilgili yeni bir açıklaması olmamıştır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır." 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu açıklamasından sonra sosyal medyada "Asgari ücrete de zam yapılabilir" şeklinde yorumlandı.

ekonomi asgarai ücret zam seçim