Şehit asker memleketi Siverek'te toprağa verildi

TAKİP ET

Hakkari Şemdinli'de vatani görevini yaptığı sırada, askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan 20 yaşındaki Piyade Er Yusuf Gürler, memleketi Şanlıurfa'da düzenlenen törenle toprağa verildi. Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 'Siverek bu topraklar için daha nice şehitler vermeye hazır olduğunu her daim haykırıyor' ifadelerini kullandı.

Şehit Piyade Er Yusuf Gürler için memleketi Siverek’te tören düzenlendi. Törene şehit askerin yakınlarının yanı sıra Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan da katıldı.

Şehit yakınlarına başsağlığı dileyen Vali Ayhan, burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Siverek bugün gurur duysun ve Siverek bu topraklar için daha nice şehitler vermeye hazır olduğunu her daim haykırıyor. Rabbim bizleri, şehidimizin maneviyatına mahcup eylemesin. Ailesi artık bizlere emanettir, Türkiye'ye emanettir. Bizler de bu emanete en iyi şekilde değer vereceğiz. Şehidimizin ruhu şad, mekânı cennet olsun.”

Şehit Gürler'in naaşı, törenin ardından Abdulkadir Geylani Camiinde kılınan öğle namazına müteakiben Siverek Şehitliğinde toprağa verildi.