Şehrin göbeğinde uyuşturucu partisi

TAKİP ET

Şanlıurfa'da uyuşturucu bağımlılarının bina aralarını mesken edinmesi mahalle sakinlerini adeta isyan ettirdi. Can ve mal güvenliklerinden korktuklarını söyleyen mahalleli 'Bir gün para bulamazlarsa, kapımızı çalıp haraç alır gibi bizden para isteyeceklerinden korkuyoruz' diye konuştu.

Uyuşturucu bağımlılarının bina aralarını mesken edindiği mahalle sakinleri “Canımızdan ve malımızdan korkar olduk” diyerek isyan etti. 



Haliliye İlçesi Bahçelievler Mahallesi iddiaya göre madde bağımlılarının meskeni haline geldi. Bina aralarının sakin olmasını fırsat bilen madde bağımlılarının sık sık burada uyuşturucu kullandıkları öne sürüldü. Mahalle sakinleri, mahallede uyuşturucu kullanıldığı belirtilen bir yerin fotoğraflarını çekerek sosyal medyada paylaştı. Tepkiye neden olan görüntülerde, uyuşturucu madde içerken kullanıldığı düşünülen aparatlar, gerçeği adeta gözler önüne seriyor.



“Kabloları söküp paraya çeviriyorlar”

Mahalleli, “Uyuşturucu kullanıcılarının mekânı haline gelen mahallemizde değil çocuklarımız biz dahi binadan çıkmaya korkuyoruz. Bina içerisinde bulunan kabloları söküp paraya çeviriyorlar buradan alınan parayla uyuşturucu madde alıp kullanıyorlar” diyor.



“Bir gün para bulamazlarsa…”

“Birgin para bulamazlarsa kapımızı çalıp haraç alır gibi bizden para isteyeceklerinden korkuyoruz” diyen mahalle sakinleri şu ifadeleri kullandı: “İş bu noktaya gelirse canımızı ve namusumuzu korumak için işin farklı noktalara uzanacağından korkuyoruz. Yetkililerden bu noktalarda, güvenlik güçlerinin belirli periyotlarla bina içlerini kontrol etmelerini, özellikle bu mahallede kimlik denetimi yapmalarını ve bu bölgelerde görevli bekçi ve polis sayısının artmasını talep ediyoruz. İnşallah canımıza tak eden bu sorun esnaf ve bina sakilerinden birinin canına, malına ve namusuna bir şey olmadan çözüme kavuşur.”