Sel felaketi bahçelere büyük zarar verdi

TAKİP ET

Sel felaketinin vurduğu bahçelerde zarar kendini her geçen gün daha gösteriyor. Yaşanan sel nedeniyle özellikle kırsalda tarımsal alanlarda büyük tahribat yaşandı.

HİLVAN -  Sel felaketinin vurduğu bahçelerde zarar kendini her geçen gün daha gösteriyor. Yaşanan sel nedeniyle özellikle kırsalda tarımsal alanlarda büyük tahribat yaşandı.
Şanlıurfa’da geçtiğimiz günlerde aniden bastıran ve büyük bir sel felaketine dönüşen sağanak yağmurun bölgeyi terk etmesiyle hayat normale dönmeye başladı. Kent merkezi ve kırsal ilçelerde yaşanan sel felaketinin boyutları fıstık, badem bahçeleri ve üzüm bağlarında yarattığı tahribatta da net bir şekilde görüldü.

Bahçelerde tahribata neden oldu

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesi de sel felaketinden nasibini fazlasıyla alan ilçeler arasında. İlçeye bağlı kırsal Aşağıekece mahallesinde yaşanan su baskınları nedeniyle özellikle ekili araziler zarar gördü. Zarar gören fıstık ve badem bahçelerinin yanı sıra üzüm bağları da büyük zarar gördü. Yaşanan sel nedeniyle sula altında kalan ağaçların büyük kısmı kırılırken bir kısmının da ya kökleri ortaya çıktı tomurcuklarını kaybetti.

Hilvan'da selin ortasında mahsur kalan aileyi belediye ekipleri kurtardı

Toprak erozyonuna neden oldu

Yaşanan sel felaketinden önce arazilerinde gerekli tarımsal çalışmayı yapan çiftçilerin bütün emekleri boşuna gitti. Özellikle engebeli arazilerde yaşanan sel nedeniyle toprak adeta su ile birlikte akıp gitti. Yaşanan bu erozyon nedeniyle toprak örtüsünün ince olduğu alanlar ciddi manada zarar gördü. Toprak örtüsü bazı alanlarda neredeyse yok oldu. Toprağın sel ile aktığı arazilerde zemin kayaya döndü.

 

Urfa'da selden etkilenen bina sayısı kaç?

Mahallede yaşayan çiftçiler, zarar gören tarımsal alanlarda yaralarını sarmaya çalışıyor. Çiftçiler, selin getirdiği taş, ağaç gibi maddeleri arazilerinden toplarken bir yandan da zarar gören ağaçları kurtarmaya çalışıyor. Yapılan bu çalışmalar neticesinde ağaçların büyük kısmı kurtarıldı. Çiftçilerin çalışmaları devam ediyor.

Şanlıurfa'daki selin bilançosu açıklandı!

SEL sel haberleri sel felaketi urfa sel felaketi sanliurfa haberleri hilvan sel