Sel felaketi onlar için ekmek kapısı oldu

TAKİP ET

Şanlıurfa'da 16 kişinin ölümüne neden olan sel felaketi nedeniyle yaralar sarılmaya devam ediliyor. Kent genelinde sel felaketinin izleri silinmeye çalışılıyor. Kent merkezinden geçen Cavsak Deresinin taşmasıyla yaşanan yıkım sonrası dere yatağında çalışma başlatıldı.

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da 16 kişinin ölümüne neden olan sel felaketi nedeniyle yaralar sarılmaya devam ediliyor. Kent genelinde sel felaketinin izleri silinmeye çalışılıyor. Kent merkezinden geçen Cavsak Deresinin taşmasıyla yaşanan yıkım sonrası dere yatağında çalışma başlatıldı.

 

Demir ve plastikleri topladılar

Cavsak Deresinin yıkılan duvarlarının yeniden yapılması için başlatılan çalışmalar devam ederken molozlardan çıkan demirler, kağıt toplayıcılarının yüzünü güldürdü. Kağıt toplayıcıları gün boyunca kepçelerin çıkardığı demir parçalarını toplayarak satmak üzere hurdacıların yolunu tutuyor.

Sel felaketi onlar için fırsat oldu

Gün boyunca sokaklardan kağıt ve plastik toplayarak geçimlerini sağlamaya çalışan kağıt toplayıcıları, sel felaketini fırsata çevirdi. Kağıt toplayıcıları gerek sele kapılan demir ve plastik malzemeleri gerekse de dere yataklarının ıslahı için başlatılan çalışma alanlarında demir toplayarak yaşanan olumsuzluğu fırsata çevirdi.

Şanlıurfa'daki selin bilançosu açıklandı!

şanlıurfa sel Cavsak Deresi