Sel felaketinde yıkılan köprü neden yapılmıyor?

TAKİP ET

Şanlıurfa'da mart ayında meydana gelen sel felaketinin izleri hala silinmedi. Kentin bir çok noktasında selin izlerine rastlamak mümkünken özellikle taşkına neden olan derelerde yapılan çalışmalar yetersiz kalıyor.  Yıkılan ya da zarar gören köprüler onarılmayı beklerken Şanlıurfalılar duruma tepkili.

ŞANLIURFA - Şanlıurfa’da mart ayında meydana gelen sel felaketinin izleri hala silinmedi. Kentin bir çok noktasında selin izlerine rastlamak mümkünken özellikle taşkına neden olan derelerde yapılan çalışmalar yetersiz kalıyor.  Yıkılan ya da zarar gören köprüler onarılmayı beklerken Şanlıurfalılar duruma tepkili.

Geçici servis yolu yapıldı

Kentin iki önemli ilçesi olan Hilvan ve Bozova ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda bulunan köprü yaşanan sel felaketinde yıkıldı. Yolun tekrar trafiğe açılması için buz borular ile geçici bir servis yolu açıldı. Ancak yolun yetersiz ve karanlık kalması nedeniyle sık sık trafik kazaları yaşanma riski yaşanıyor.

60 köyün kullandığı güzergahta yer alıyor

Söz konusu köprünün bulunduğu Büyük Ördek köyü ile birlikte aynı güzergahı yaklaşık 60 köy kullanıyor. Öte yandan Adıyaman, Bozova, Hilvan, Siverek ve Diyarbakır güzergahını kullanan sürücülerin de sık sık geçtiği yolda bulunan köprünün yapılmaması nedeniyle bölge sakinleri tepkili. 

‘Yetkililer buraya uğramadı’

Sel felaketiyle birlikte köprünün yıkılmasından sonra sadece servis yolunu yapmak üzere bölgeye gelen yetkililerin daha sonra bölgeye uğramadığını iddia eden bölge sakinleri, yetkililerin bir an evvel köprüyü yapmalarını talep ediyor.

Sel felaketinde acı katlanıyor! Urfa'da can kaybı 11 oldu

Ne olmuştu?

Şanlıurfa’da mart ayında meydana gelen sel felaketinde 14 kişi hayatını kaybetmiş, binlerce ev ve işyeri sular altında kalmıştı.

HABER: HASAN RAY - SABRİ KAYA

BUYUK ORDEK KOYU sel felaketi sel haberleri bozova hilvan