Selahattin Canbeyli: Vatanını seven ağaç diksin

TAKİP ET

Selahattin Canbeyli, vatanını seven insanların ağaç dikmeleri gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Selahattin Canbeyli, yaptığı açıklama ile küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat çekti. Küresel ısınmanın etkisinin her geçen gün biraz daha kendini gösterdiği süreçte ağaçlandırmanın önemine dikkat çeken Canbeyli, her vatandaşın ağaç dikimi mevsiminde beş ağaç dikmesinin küresel ısınma ile mücadelede önemli bir etken oluşturacağını söyledi.

Vatanının seven ağaç diksin

Küresel ısınmanın iklimleri değiştirdiğini ve bunun da dünyamız ve ülkemiz adına büyük bir tehlike arz ettiği belirten Başkan Canbeyli, “Fıstık üreticileri birlik başkanı olarak, vatanını seven insanlara sesleniyorum. Şubat ve Mart ayları ağaç dikme aylarıdır. Ülkemiz orman fakiri bir ülkedir. Küresel ısınma nedeniyle hızla iklimi değişmektedir. Bu mevsimde kişi başı 5 ağaç dikersek ülkemizin yeşile bürünmesine faydamız olacaktır.” dedi.

Ağaçların her yerde dikilebileceğine dikkat çeken Başkan Canbeyli, “Bu ağaçları evinizin bahçesine, köydeki tarlanıza veya orman alanlarına dikebilirsiniz. Ağaç dikme mevsimidir. Ülkemizi orman zengini ülkeler sınıfına koyalım.” diyerek ormanlık alanların önemine vurgu yaptı.