Şengal katliamında hayatını kaybedenler Şanlıurfa'da anıldı

TAKİP ET

Terör örgütü IŞİD'in 3 Ağustos 2014'te Şengal'e saldırısı sonucu hayatını kaybedenler, Şanlıurfa'da anıldı. HDP İl Örgütü binasında gerçekleşen anma törenine siyasi parti temsilcileri, STK'lar ile HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü de katıldı. HDP İl Eş Başkanı Aliye Kızıldamar, 'İyiliğe yüzünü dönenler katledildi. Bu katliamı dünya izledi' dedi.

IŞİD’in Irak’ın kuzey bölgesindeki Ninova iline bağlı çoğunlukla Ezidilerin yaşadığı Şengal kasabasına başlattığı saldırının üzerinden 8 yıl geçti. Terör örgütü IŞİD’in saldırısında yaklaşık 5 bin kişi hayatını kaybetti. Çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere binlerce kişi esir düştü. IŞİD tarafından öldürülenler, olayın 8’inci yıldönümünde Şanlıurfa’da anıldı.

HDP Şanlıurfa İl Örgütü binasında gerçekleşen anma törenine HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, siyasi parti temsilcileri, Urfa Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri ile çeşitli sivil toplum örgütleri katıldı. Anmanın yapıldığı salona katliam döneminde göç edenlerin fotoğrafları ile “Êzîdî soykırımı ve kadın kırımını unutmadık unutturmayacağız” yazılı pankart asıldı.

Hayatını kaydedenler anısına saygı duruşu ile başlayan anmada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Aliye Kızıldamar, “Êzîdîler her sabah yönlerini güneşe, ışığa dönerler. İyiliğe yüzünü dönenler katledildi. Bu katliamı dünya izledi. Katliam organizeliydi. Katliama karşı kadınların öncülüğünde bir direniş sergilendi ve kendi öz gücünü oluşturdular. Savaşın büyük mağdurları kadınlardır. Bugün Êzîdî kadınların direnişi kadınların mücadelesine öncülük ediyor. Bugün katliamda yaşamını yitirenleri anarken, direnişi de saygı ile selamlıyoruz” dedi.