Şenyaşar ailesiyle birlikte nöbet tuttular

TAKİP ET

Şanlıurfa Adliyesi önünde 'adalet' talebiyle nöbet tutan Şenyaşar ailesine, 14 Haziran 2018'de Suruç'ta yaşanan olayın yıldönümünde birçok kesimden destek geldi. Adliye önünde toplanan kalabalık, burada açıklama yaparak aileyle birlikte nöbet tuttu. Polis, adliye önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Suruç’ta 14 Haziran 2018’de AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışmaları sırasında yaşanan Şenyaşar ailesinden 3, Yıldız ailesinden ise 1 kişinin hayatını kaybettiği olayın üzerinden 4 yıl geçti. Şenyaşar ailesi, olayın dördüncü yıldönümünde kaybettiği 3 ferdini mezarı başında andı. Sabah saatlerindeki anmaya çeşitli kesimler de katıldı.



Şanlıurfa Adliyesi önünde nöbet tuttular

Suruç’taki anmadan sonra Şenyaşar ailesi 463 gün önce ‘adalet’ talebiyle başlattıkları nöbetlerini sürdürmek için Şanlıurfa Adliyesi önüne geldi. Farklı kesimlerden oluşan araların da milletvekillerinin de bulunduğu bir grup Şenyaşar ailesinin nöbet eylemine olayın yıldönümünde destek verdi. 

Burada açıklama yapan Ferit Şenyaşar, dosyanın üzerindeki gizlilik kararının 4 yıldır devam ettiğine dikkat çekerek “Davamıza milyonlar sahip çıktı. Hastanede insanlık suçu işlendi. Bir hakikat var o da ortaya çıktı. Ama zulüm devam ediyor. Savcılar bizden kaçıyor. Biz haklıyız, biz kazanacağız. Taleplerimiz hukuki. Sonunda kazanan adalet, hukuk olacak” dedi. 



Adliye önünde toplanan kalabalık, “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda aile ile birlikte oturma eylemi yaptı. 

Öte yandan polis, adliye önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.