Sınır dışı edilen göçmen sayısında Afganlar ilk sırada

TAKİP ET

Göç İdaresi Başkanlığı Türkiye'de düzensiz göçle ilgili verileri paylaştı. Açıklanan verilere göre Bu yıl dün itibarıyla 109 bin 816 düzensiz göçmen sınır dışı edildi.

Göç İdaresi Başkanlığı Düzensiz Göçle Mücadele ve Sınır Dışı İşleri Genel Müdürü Ramazan Seçilmiş yaptığı açıklamada "Bu yıl dün itibarıyla 109 bin 816 düzensiz göçmen sınır dışı edilmiş durumda. Bu bizim açımızdan bir yılda en fazla sınır dışı yapılan yıl oldu. Bu anlamda bir rekor kırdık" diye konuştu.

Geri gönderme merkezlerinin kapasitelerinin arttırıldığına söyleyen Ramazan Seçilmiş, 2015'te bin 740 kişi olan kapasitesinin bu yıl itibarıyla 20 bin 540'a ulaştığını belirtti. 

Suriyelilere ilişkin birinci ağızdan açıklama!

Ramazan Seçilmiş, "Şu anda halihazırda geri gönderme merkezlerimizde yaklaşık 18 bin düzensiz göçmen bulunuyor. 2016'da yüzde 9 olan sınır dışı başarı oranımız, bu yıl Suriyelilerden ve mükerrerlikten arındırdığımızda yüzde 65'i bulmuş durumda. Halihazırda geri gönderme merkezlerinde sınır dışı edilecek 18 bin yabancıyı da hesaba kattığımızda yüzde 70'lere varan bir sınır dışı başarı oranımız var.

En çok sınır dışı edilenlerin Afganlar ve Pakistanlılar olduğunu belirten Ramazan Seçilmiş, “61 bin 617 Afganistan uyruklu yabancıyı ülkesine gönderdik.  Bu uyruktan yabancıları sınır dışı etmede yaklaşık yüzde 70 bir başarı oranı var. Bu yıl sınır dışı edilen Pakistanlıların sayısı ise 12 bin 914 oldu.” dedi.

Suriyeliler sınır dışı ediliyor

afgan afganistan sanliurfa haberleri goc idaresi