Sınır ötesinden Türkiye tarafına roketli saldırı

TAKİP ET

Kilis'te bulunan Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarına Suriye'nin kuzeyinden terör örgütü YPG/PKK üyeleri tarafından atılan 5 roket düştü.

Kilis'te bulunan Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarına Suriye'nin kuzeyinden terör örgütü YPG/PKK üyeleri tarafından atılan 5 roket düştü.

Atılan roketler, Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesindeki boş araziye düştü. Olay yerinde yapılan incelemede araziye 5 roket düştüğü tespit edildi. Saldırıda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Olay yerinden gelen bilgilere göre Türkiye tarafına düşen roketler nedeniyle arazide yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisi ve sağlık ekibi yönlendirildi. 
Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı.
 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi

Milli Savunma Bakanlığı resmi sosyal medya hesaplarında saldırıya ilişkin bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Terör örgütü PKK/YPG tarafından Fırat Kalkanı bölgesindeki Cibrin Üs bölgesi ile Öncüpınar polis yerleşkesine eş zamanlı olarak havan/ÇNRA tacizi gerçekleştirilmiştir.

Tacizde asker ve polislerimiz ile üs bölgelerinde hasar zayiat yoktur.  Saldırının gerçekleştirildiği yerler belirlenerek derhâl Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından güçlü şekilde vurulmaya başlanmıştır. 

İlk belirlemelere göre aralarında terör örgütünün sözde 2 yöneticisinin de olduğu 7 terörist etkisiz hâle getirilmiş, sözde bir karargâh imha edilmiştir. 

Teröristlerin saldırı girişimlerini hiçbir zaman karşılıksız bırakmayan Mehmetçik teröristlere ait bir çok hedefi etkili şekilde vurmaya devam etmektedir."

kilis haberleri ypg pkk tsk oncupinar sinir kapisi suriye