Sivas hızlı tren seferleri başlıyor! Urfa'nın hayalleri başka bahara kaldı

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız YHT ekspres seferlerinin 4 Mayıs itibariyle başlayacağını belirtti. Sivas'a bile seferler başlarken turizm keti Şanlıurfa'da ise hayaller bir başka bahara kaldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız YHT ekspres seferlerinin 4 Mayıs itibariyle başlayacağını belirtti. Sivas’a bile seferler başlarken turizm keti Şanlıurfa’da ise hayaller bir başka bahara kaldı.

Her seçim döneminde Şanlıurfa’ya Yüksek Hızlı Tren müjdesi veren Şanlıurfa Milletvekilleri ve bakanlar, bu seçimde aynı müjdeyi vermişti. Şanlıurfa’nın YHT projesinin başlayıp başlamayacağı tartışılırken Sivas ve İstanbul hızlı tren seferleri başladı.

Konuya ilişkin konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Sivas-Ankara YHT hattını kullanan vatandaşlarımızın taleplerini doğrultusunda çalışmalarımızı tamamladık. 483 yolcu kapasitesine sahip setler ile işletilecek ekspres ve aktarmasız olarak İstanbul-Sivas arasında seferleri başlatıyoruz.” dedi.

 Sivas seferlerinin başlayacağını duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şanlıurfa için verilen YHT vaatlerini ise unuttu.