Siverek Kaymakamlığı dolu felaketinin boyutunu açıkladı

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde öğlen saatlerinde aniden bastıran etkili olan dolu yağışıyla ilgili Siverek Kaymakamlığı tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada dolunun etkili olduğu alanlarda oluşan zarar ve yapılacak çalışmalara ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde öğlen saatlerinde aniden bastıran etkili olan dolu yağışıyla ilgili Siverek Kaymakamlığı tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada dolunun etkili olduğu alanlarda oluşan zarar ve yapılacak çalışmalara ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Siverek ilçesinde öğlen saatlerinde yapan ve tarım arazilerinde büyük zarara neden dolu yağışından dolayı ahır, barınaklar, güneş enerji sistemleri (GES) ve araçlar olumsuz etkilendi.

Dolu yağışının boyutu ve zararına ilişkin Siverek Kaymakamlığı’ndan bir açıklama geldi.
Siverek Kaymakamlığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

“Kıymetli Çiftçilerimiz; 30.05.2023 tarihinde saat 13.30 civarında İlçemize bağlı 12 mahallemizde (Beybaba, Gözcek, Beğdeş, Büyükoba, Ertem, Kapıkaya, Karaburç, Sislice, Hasırlı, Alan ve Taşıkara) dolu yağışı olmuştur. 

Dolu yağışından dolayı Buğday, Arpa, Mercimek, Nohut, Ayçiçeği vs. Meyve Bahçeleri ve Sebze Bahçeleri zarar görmüştür. Yapılan ön gözlem neticesinde %15 ile %70 arasında ve Yaklaşık olarak 12.000 dekar alanda zarar oluşmuştur. 

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce, 5 Teknik ekiple 31.05.2023 tarihinden itibaren zarar gören alanlarda tespit çalışmalarına başlanacaktır. Zarar gören üreticilerimizin şahsen ilçe müdürlüğümüze veya mahalle muhtarlıklarımıza isimlerini, parsel numaralarını ve ürün bilgilerini bildirmeleri gerekmektedir. 

Siverek ilçesinde şiddetli dolu yağışı büyük zarar verdi

Hasar tespit çalışmasının 1 hafta da bitirilebileceği öngörülmektedir. Yapılan tespitler askıya çıkarılacak olup, üretici ve yetiştiricilerimizin itirazları varsa 5 gün içerisinde itiraz etmeleri gerekmektedir”

dolu yagisi siverek dolu yagisi siverek kaymakamligi