Siverekli çete lideri işkence yapmaktan yakalandı

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu iddia edilen Mehmet Salih Turanlı'nın lideri olduğu çete çökertildi.

ŞANLIURFA - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu iddia edilen Mehmet Salih Turanlı'nın lideri olduğu çete çökertildi.

Balıkesir Edremit’te, kaçırıp işkence ve tecavüz ettikleri genç kızın polise ihbarda bulunması üzerine yakalanarak gözaltına alınan Ejderha Çetesi üyelerinin esnafı haraca bağladıkları, kadınları uyuşturucu tuzağına düşürerek pavyonlara sattığı iddia edildi.

18 yaşındaki genç kızı 'polis muhbirisin' diyerek kaçıran ve bir çiftlik evinde bir ay boyunca tecavüz ederek parmaklarını kesen işkenceci 'Ejderha Çetesi' üyeleri genç kızı daha sonra serbest bıraktı. Serbest kalan genç kız daha sonra polise giderek şikayetçi oldu.

Mehmet Salih Turanlı’yı dövmesinden tanıdı

Şikayet üzerine Balıkesir ve Edremit KOM Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, örgüt üyelerinin kaldığı Edremit Çıkrıkçı köyündeki çiftlik evine baskın yaptı. Yapılan baskında çete lideri Turanlı ve çetenin diğer üyeleri yakalanarak gözaltına alındı. Genç kızın çete lideri Turanlı’yı sırtındaki dövmeden teşhis ettiği öğrenildi.

Silah ve uyuşturucu yakalandı

Çiftlik evine düzenledikleri baskında cephanelikle karşılaştı. Operasyonda özel bölmelere saklanmış 14 tabanca, 21 şarjör, 217 tabanca fişeği, 17.2 gr esrar, 13 gram metamfetamin, 15 Sentetik Ecza Hap, 6 tüfek, 74 tüfek kartuşu ve çok sayıda cep telefonu ve sim kartı ele geçirildi. Örgüt lideri Turanlı ve 14 kişi ev ve işyerlerinde gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

mehmet salih turanli ejderha cetesi turanli