Sokak hayvanları bulaşıcı hastalığın pençesinde inliyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da sokak hayvanlarında hızla artan uyuz hastalığı korkutucu boyutlara ulaştı.

Şanlıurfa’da sokak hayvanlarında hızla artan uyuz hastalığı korkutucu boyutlara ulaştı. Şanlıurfa Gureğh Çoban Köpekleri Derneği Başkanı Yunus Emre Kılıç’tan sokak köpeklerinde artan uyuz hastalığıyla ilgili açıklama geldi. İnsanlar tarafından beslenen ve daha sonra sokağa alınan hayvanlarda son zamanlarda gözle görülür şekilde artan uyuz hastalığı bütün şehir sardı.

Hayvanlar için işkence anlamına gelir

Şanlıurfa ve ilçelerinde sokağa salınan köpeklerde artan uyuz hastalığının korkutucu boyutlara ulaştığını ve bir an evvel müdahale edilmesi gerektiğini belirten Başkan Yunus Emre Kılıç, “Uyuz hastalığı bir tür deri hastalığıdır. Hayvanlarda özellikle de sokakta yaşam mücadelesi veren hayvanlarda görülür. Bu hastalık hayvanlar için adeta işkence anlamına gelir.” dedi.

Tedavinin bir an evvel başlaması gerekiyor

Hastalığın en büyük belirtisi hayvanda tüy dökme, ağır kaşıntı ve bunu takiben vücutta oluşan yaralardır. Tedavi edilmemesi durumunda kendiliğinden iyileşen bir hastalık değildir. Bu hastalık kent genelinde oldukça hızlı bir şekilde yayılıyor. Şehirde bu kadar artmasının temel nedeni de hayvanların birbiriyle temas etmesinden kaynaklanıyor. Temasın engellenmesi ve tedavilerin bir an evvel başlaması gerekiyor” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Çalışma Başlatmalıdır

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı hayvan barınağı ekiplerinin bir an evvel çalışma başlatması gerektiğini belirten Başkan Kılıç, “Büyükşehir Belediyemizin bu hayvanlar için kurduğu barınakta çalışan uzman ekipler tarafından çalışma başlatılması gerekiyor. Bu çalışma sonucunda sokak hayvanlarında başlayan ve hızla yayılan uyuz hastalığının önüne geçilmesi gerekiyor. Aksi halde bu hayvanlarımız işkence çekmeye devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Birlikte çalışmaya hazırız

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kipleri ile ortak çalışmak istediklerini de belirten Başkan Kılıç, “Dernek çatımızda alanında kendini geliştirmiş köpek sever arkadaşlarımız mevcuttur. Gerektiğinde Belediye ekipleri ile birlikte söz konusu köpeklerin tedavisi için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Söz konusu bu hayvanların işkenceden kurtarılması ise biz çalışmaya her zaman hazırız” ifadelerine yer verdi.