Suriyelilere ilişkin birinci ağızdan açıklama!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfalılar en çok tepki gösterdiği durumların başında gelen Suriyelilere yönelik mitingde açıklamada bulundu. 

ŞANLIURFA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfalılar en çok tepki gösterdiği durumların başında gelen Suriyelilere yönelik mitingde açıklamada bulundu.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Suriyelileri geri göndereceğiz’ söylemine dikkat çekerek, “Bay Kemal bilmeyebilir ama biz biliriz. Onun öyle bir derdi yok. O ne ensardan anlar ne muhacirden anlar.” dedi.

Sahip çıkmaya devam edilecek

“Türkiye olarak Bosna'daki, Karabağ'daki, Libya'daki ve daha pek çok yerdeki insanlara hangi duyguyla sahip çıkılıyorsa Suriye'deki insanlara da aynı hissiyatla sahip çıktıklarını ve çıkmaya da devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

Şimdi dört şey söylüyorum, bir ekonomi, iki diplomasi, üç terörle mücadele, dört hep birlikte Allah'ın izniyle hiç taviz vermeden, inşallah bu topraklardaki mülteci kardeşlerimize gönüllerimizi açmak. Biz gönüllerimizi açtık mı? Bizde ayrım var mı? Biz ensarı da muhaciri de biliriz. Bundan tavizimiz yok. 

Gençlere uyuşturucu satan Suriyeli tutuklandı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’a göndermede bulundu

Bay Kemal bilmeyebilir ama biz biliriz. Onun öyle bir derdi yok. O ne ensardan anlar ne muhacirden anlar. Benim peygamberim muhacirdi değil mi? Medine'ye Mekke'den bir muhacir olarak gitti. Şimdi de onun ümmeti olarak bizler, muhacirler olarak gelenleri de biliriz, ensar olarak kucağımızı açmayı da biliriz.

‘Mazlumun kimliğine bakmadık’

Hiçbir dönemde mazlumun kimliğine bakmadık, bugün de bakmıyoruz. Suriye'deki Kürt de Arap da Türkmen de bizim kardeşimiz. Hepsinin hakkını, hukukunu, onurunu, geleceğini korumak hem insani hem tarihi olarak boynumuzun borcudur. 

Tabii bunu yaparken önce kendi vatandaşlarımızı, kendi şehirlerimizi güçlü tutmamız gerektiğini biliyoruz. Bu anlayışla 20 yıldır ülkemizi, 81 vilayeti ve 85 milyon vatandaşıyla huzur ve güven içinde geliştirecek, kalkındıracak, refahını artıracak çalışmalar yürüttük."

Urfa'da Suriyeliler birbirine girdi!

suriyeliler suriyeli multeciler multeci urfa suriyeli