Suriyelileri ilgilendiren karar açıklandı! İstanbul'u terk edecekler

TAKİP ET

İkameti İstanbul'da olmayan Suriyeliler kayıtlı olduğu illere geri gönderilecekler. Suriyelilerin kayıtlı oldukları illere geri dönmesi için son tarih ise 24 Eylül olarak açıklandı.

2011 yılında Suriye’de çıkan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeliler kısa sürede ülke genelinde yayılarak birçok mahallede sayısal üstünlüğü yakaladı. Birçok çarşı ve caddede Türk esnafı adeta boğan Suriyelilerin en çok yaşadığı iller arasında Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay ve Kilis gibi sınır illerinin yanı sıra İstanbul da yer alıyor.

Bir çok bölgede çeşitli sorunlara neden olan Suriyelilere ilişkin yeni bir karar alındı.

Alınan karara göre İstanbul’da yaşayan ancak kaydı diğer illerde olan Suriyeliler, kayıtlı oldukları illere dönecekler. İkameti İstanbul’da olmayan Suriyeliler kayıtlı olduğu illere geri gönderilecekler. Suriyelilerin kayıtlı oldukları illere geri dönmesi için son tarih ise 24 Eylül olarak açıklandı.

İstanbul'da ikamet eden Suriye uyruklu yabancıların, 24 Eylül 2023 tarihine kadar kayıtlı oldukları illere dönmeleri yönünde açıklama geldi. Beklenen açıklama İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığından geldi. Göç idaresi başkanlığından yapılan açıklamada "İstanbul ili dışında kayıtlı olmasına rağmen halihazırda İstanbul ilinde ikamet eden geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların kayıtlı oldukları illere 24 Eylül 2023 tarihine kadar dönmeleri gerekmektedir" denildi.
 

goc idaresi sehirde yasayan suriyeliler suriye suriyeli sorunu istanbul