Sürücü, deprem bölgesindeki eğitim sorununu TBMM'ye taşıdı 

TAKİP ET

Şanlıurfa HDP milletvekili Ayşe Sürücü'nün Adıyaman'da Online eğitimine ilişkin konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Şanlıurfa HDP milletvekili Ayşe Sürücü'nün Adıyaman'da Online eğitimine ilişkin konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Vekil Ayşe Sürücü; ‘’Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri kendi üniversitelerinde online eğitim verilmediği için Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne yönlendirildiklerini fakat işlenen konuların farklı olduğunu, müfredatlarının uyuşmadığını tarafımıza iletmiştir. 1. 2. ve 3. sınıfların teori ağırlıklı dersler gördüğünü fakat yönlendirildikleri Atatürk Üniversitesi’nin müfredatının kendi eğitim müfredatları ile uyuşmadıklarını dile getiren öğrenciler, depremden sonra çadırlarda dersleri takip etmeye çalışırken bir de eğitimdeki bu sorunla baş etmek zorunda kalmaktadırlar.’’ Dedi.

Sürücü’nün TBMM’ye sunduğu soru önergesi şöyle:

‘’TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER tarafından Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 

6 Şubat tarihli Maraş merkezli iki büyük depremden sonra üniversite öğrencilerinin bütün itirazlarına rağmen eğitime online olarak devam edilme kararı verildi. Bu karar sonrasında yaşanan aksaklıklar ise çığ gibi büyümeye devam ediyor. Depremin çok şiddetli vurduğu Adıyaman’da üniversite öğrencileri hiçbir planlama yapılmadan, eğitim müfredatları gözden geçirilmeden niteliksiz bir eğitime zorlandıklarını dile getirmektedirler. 

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri kendi üniversitelerinde online eğitim verilmediği için Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne yönlendirildiklerini fakat işlenen konuların farklı olduğunu, müfredatlarının uyuşmadığını tarafımıza iletmiştir. 1. 2. ve 3. sınıfların teori ağırlıklı dersler gördüğünü fakat yönlendirildikleri Atatürk Üniversitesi’nin müfredatının kendi eğitim müfredatları ile uyuşmadıklarını dile getiren öğrenciler, depremden sonra çadırlarda dersleri takip etmeye çalışırken bir de eğitimdeki bu sorunla baş etmek zorunda kalmaktadırlar. Öğrenciler kendi üniversitelerinde kendi öğretim görevlileri ile eğitime devam etmek istediklerini, bu yöntemin eğitim hayatlarını aksattıklarını belirtmektedirler. ‘’

Bu bağlamda;

1- Üniversite öğrencilerinin bütün itirazlarına rağmen alınan online eğitim kararının geri çekilmesi için adım atılacak mıdır?

2-Üniversite öğrencileri online eğitime yönlendirilirken bunun için herhangi bir altyapı çalışması yapılmış mıdır? Hangi ön çalışmalar yapılarak bu adım atılmıştır?

3- Deprem bölgelerinde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına devam edebilmeleri için yapılan çalışmalar nelerdir? Gerekli teknik ekipmanlar, internet altyapısı, müfredatların gözden geçirilmesi gibi uygulamalar düşünülerek atılmış adımlar mevcut mudur?

4- Adıyaman Üniversitesi öğrencileri neden Atatürk Üniversitesi’ne yönlendirilmiştir? Öğrencilerin müfredat uyuşmazlığından kaynaklı yaşadığı sorunlar bilginiz dahilinde midir?

5- Adıyaman üniversitesi öğrencilerinin kendi üniversitesi bünyesinde kendi müfredatları doğrultusunda eğitimlerine devam edebilmesi için adım atılacak mıdır? 

şanlıurfa adıyaman TBMM eğitim hdp siyaset